Suriyeli Üçüzler Sağlıklarına Kavuştu

Erken doğuma bağlı olarak akciğer gelişimini tamamlayamayan Suriyeli üçüz bebekler, bir aylık tedavilerinin ardından Gaziantep'te...

Erken doğuma bağlı olarak akciğer gelişimini tamamlayamayan Suriyeli üçüz bebekler, bir aylık tedavilerinin ardından Gaziantep'te tedavi gördükleri Özel Primer Hastanesi'nden taburcu edildi.

Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye'ye kaçan Ünveys ailesinin çocukları, geçtiğimiz ay Kilis'ten, Gaziantep'te bulunan Özel Primer Hastanesi'ne sevk edilmişti. Bin 340, bin 540 ve bin 600 gram ağırlığında doğan üçüz bebekler, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Çiğdem Barlas'ın gözetiminde tedavi olduktan sonra sağlıklarına kavuştu.

Reklam
Reklam

Bebeklerin sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Dr. Barlas, "Üçüzler getirildiklerinde erken doğuma bağlı akciğer gelişimini tamamlayamamıştı. Biz de solunum yetmezliği nedeniyle tedavi uyguladık. Metobolik tarama testleri, göz ve işitme testleri yapılan üçüzlerimiz 2 bin grama ulaştıktan sonra, aileyi de bir gece hastanede misafir ettik. Onlara, bebeklerin bakımı ve gelişimi hakkında eğitimler verdik. Üçüzlerimize kıyafet, mama, çocuk bezi ve ilaçları temin ederek sağlıklı bir şekilde taburcu ettik." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: