Suriyeli Yaralılar Konya'da Tedavi Ediliyor

 Suriye'de Esed rejimine bağlı güçlerin saldırısında ağır yaralanıp, Türkiye'ye getirilenlerin bir kısmı Konya'da özel bir hastanede tedavi ediliyor.

Suriye'de Esed rejimine bağlı güçlerin saldırısında ağır yaralanıp, Türkiye'ye getirilenlerin bir kısmı Konya'da özel bir hastanede tedavi ediliyor. Medicana Konya Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Celalettin Dağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar hastanelerine 10 Suriyeli yaralının geldiğini söyledi. Hastaların genellikle silahla çok ağır yaralanmalara maruz kalmış kişiler olduğunu belirten Dağlı, "Yaralılar, Hatay sınırından giriş yapıyor. Bu hastalara değişik müdahaleler gerekiyor. Hatay'da yapılan ilk müdahalenin ardından hastaları hastanemize kabul ettik" dedi. Hastalardan birisinin yanında bomba patladığını ve kendilerine getirildiğinde vücudunun sargı içerisinde olduğunu ifade eden Dağlı, "Arkadaşlarımız sargılarını bile açmaya korktular. Hastamız 19 gündür burada. Tekerlekli sandalyede ve yakınlarıyla görüşme bile yaptırdık. Kısa sürede iyileşeceğini ümit ediyorum" diye konuştu. Dağlı, iki akciğeri patlamış ve ciğerine kan dolmuş hastaların da geldiğini dile getirerek, durumu ağır bazı hastaları da kurtaramadıklarını anlattı. Dağlı, şunları kaydetti: "Kafasından kurşunlanan bir hasta gelmişti. Kurşunlamaya bağlı beyin içi kanaması olan bu hastayı da tedavisinin ardından taburcu ettik. Kafasında kurşun, etrafında kanaması olan ve normal yaşama dönen ender vakalardan birisidir. Böyle ağır bir yaralıyı da zamanında ve doğru müdahale ile yaşama döndürdük. Şu anda yoğun bakımda üç hastamız kaldı. Bunlardan birisi ağır yaralı. Şu aşamada solunum cihazından ayırdık. Kendine gelmeye başladı, tek sıkıntısı bilincinin yeterince açılamaması. Çok ağır enfeksiyon vardı. Bilincinin açılmasını bekliyoruz." - "Hastaların anormal kan sonuçları çıkıyordu" Daha önce Hatay'da görev yaptığını aktaran Dağlı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Konya'ya Hatay'dan geldim. Sabaha kadar onlarca vakayı ameliyata alırdık. Yoğun bakım dolup boşalıyordu. Durmadan ambulanslarla Suriye sınırından hasta geliyor, yetişmediği için diğer illerdeki hastanelere sevk ediliyordu. Hatay'da çalışırken kimyasal silahla yaralanma vakası yoktu, ama bazı hastalardan şüpheleniyorduk. Mesela hastaların anormal kan sonuçları çıkıyordu. Bu yaralanmayla böyle bir kan sonucu beklemiyorduk. Kimyasal silah mı, gaz mı, ne olduğunu bilemediğimiz, çözemediğimiz durumlar vardı. 'Acaba' diye düşündüğümüz, sadece benim değil diğer doktor arkadaşların da düşündüğü vakalar vardı. Hatta sayıca fazlaydı."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: