Suriyeli Yaralıların Sağlık Durumları Iyiye Gidiyor

Suriye'nin başkenti Şam'da meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve vücutlarının büyük bir bölümünde yanık oluşan...

Suriye'nin başkenti Şam'da meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve vücutlarının büyük bir bölümünde yanık oluşan 4 kişinin tedavisi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürüyor. Yaralıların sağlık durumlarının iyiye gittiği ve bir yaralının ise yürüdüğü öğrenildi. Diğer yaralıların vücutlarındaki yanıktan dolayı oluşan yaraların da hızla iyileştiği belirtildi.

Şam'da 15 Ağustos tarihinde meydana gelen intihar saldırısında 55 kişi hayatını kaybederken, 400 yakın insanda yaralanmıştı. Yaralılardan durumları ağır olanların büyük bir bölümü tedavi için Türkiye'ye getirildi. Çoğu öğrenci olan yaralılardan 4’ü ise Kayseri'de tedavi altına alınmıştı.

Reklam
Reklam

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, tedavileri süren 4 Suriye vatandaşının sağlık durumlarının çık iyi olduğu ve hızla iyileşme sürece yaşandığını aktardı. Yaralıların vücutlarının yüzde 25 ile 40’lık bölümlerinde yanık olduğunu hatırlatan Özcan, “Yanıklar ve vücutta oluşan yaralar hızla iyileşiyor. Yanık tedavi ünitesinde bulunan hastalardan biri yürümeye başladı. Diğer hastalar ise genel sağlık durumları çok iyi. Hastanemize geldiklerinde ikinci ve üçüncü dereceden yanıklar tespit edilmişti.” dedi.

Başhekim Doç. Dr. İbrahim Özcan, yaralıların tedavi süreçlerine hastaneden taburcu edileceklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: