Suriyeliler Bayramı Ülkelerinde Geçirmek İstiyor

Kurban Bayramı dolayısıyla yüzlerce Suriyeli vatandaş bayramı ülkelerinde geçirmek isterken, hala devam eden çatışmalar nedeniyle...

Kurban Bayramı dolayısıyla yüzlerce Suriyeli vatandaş bayramı ülkelerinde geçirmek isterken, hala devam eden çatışmalar nedeniyle ülkelerine gidemiyor.

Yaklaşık 2 aydır Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine sınır olan Suriye'nin Tellebyat ilçesinde Esad askerleri ile özgür Suriye ordusu arasında silahlı çatışmalar aralıksız devam ederken, ülkelerinde yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye’ye kaçan yüzlerce sığınmacı, bayram öncesi buruk bir sevinç yaşıyor. Kurban Bayramı'nı ülkelerinde akrabalarının yanında geçirmek isteyen yüzlerce sığınmacı, sabahın erken saatlerinde sınır kapısına gelerek karşıya geçmek istedi. Sınır kapısında askeri birlikler güvenlik önlemlerini hat safhaya çıkarırken, Suriyeli vatandaşlar ise ülkelerinde devam eden çatışmalar nedeniyle ülkelerine gidemiyor. Suriye tarafından bayram öncesi yapılması planlanan ateşkes kararı beklenirken, Esad askerleri hala Tellebyat ilçesini vurmaya devam ediyor. Silah seslerinin Türkiye tarafından rahatlıkla duyulması Suriyeli vatandaşları tedirgin ederken, Kurban Bayramı'nı ülkelerindeki akrabaları ile geçirmek isteyen sığınmacılar, "Kurban Bayramı'na 1 gün kaldı. Bu bayramı ülkemizde bulunan akrabalarımızla geçirmek istiyoruz. Fakat şu an Tellebyat ilçesinde hala çatışmalar aralıksız devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde sınır kapısına geldik ve ülkemize gitmemiz için bekliyoruz. Oradaki yaşanan çatışmalardan dolayı korkup gidemiyoruz. Ateşkes kararı onaylandı ama hala çatışmalar sürüyor. Silah seslerinin kesilmesi üzerine bayramı akrabalarımızla geçirmek için karşı tarafa geçeceğiz. İnşallah bu ateşkes kararı tamamen sürer ve bu savaş biter" dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, BM ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Lakhdar Brahimi, Esad yönetiminin Kurban Bayramı'nda ateşkesi kabul ettiğini ve ateşkesin 4 günü kapsayacağını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: