Suriyeliler Kendi Sınır Bölgelerinde Göçmen Tarzı Çadırkentlerini Kuruyor

Ülkelerindeki olaylardan kaçan Suriyeli vatandaşların Hatay’ın Reyhanlı sınır boylarına çadır kurdukları görüldü.Suriye’de Halep ve iç...

Ülkelerindeki olaylardan kaçan Suriyeli vatandaşların Hatay’ın Reyhanlı sınır boylarına çadır kurdukları görüldü.

Suriye’de Halep ve iç kesimlerde Esad ve muhalifler arasındaki çatışmalar tüm hızıyla devam ederken, olaylardan kaçan vatandaşlar Türkiye’ye sığınmaya devam ediyor. Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez, Kuşaklı ve Kavalcık sınır köyleriyle Cilvegözü sınır kapısından çok sayıda Suriyeli, Türkiye’ye sığınarak çadır kentler yerleştirildi.Çoğu kadın ve çocuktan oluşan Suriyeliler ’in arasında 4 albay, 3 Yarbay, 2 Binbaşı, 2 Yüzbaşı ve 3 Üst Teğmenin bulunduğu 566 Suriyeli, Türkiye’ye sığındı.

Reklam
Reklam

Beşar Esad’a bağlı Suriye Ordusu’nun Muhaliflerden Halep’i geri almak için başlattığı çatışmalar sonucu son üç gündür Türkiye’de çeşitli illerdeki çadır kentlere yerleştirilen mültecilerin sayısı 55 bini aştığı belirtilirken çadır kentlere yerleşemeyen ve sınırdan Türkiye’ye geçemeyenler ise kendi sınır boylarında çadır kentlerini oluşturmaya başladı.

Halep ve iç kesimlerindeki olaylardan kaçan Suriyeli vatandaşlar Hatay’ın Reyhanlı ve Cilvegözü sınır kapından içeri giremeyince sınır boyunca yüzlerce çadır kurulduğu dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: