Suriyeliler Lübnan medyasına tepki verdi

ŞAM (İHA) - Pek çok Suriyeli, başkent Şam'ın Rawza Meydanı'nda özellikle Lübnan medyasının Hariri suikastıyla ilgili olarak Suriye'yi suçlayıcı haberler yapmasını protesto etti.

Saat 11.00'da başlayan gösterilerde ellerinde Suriye bayrağı taşıyan göstericiler, Rawza Meydanı'nı doldururken özellikle bir Lübnan kanalı olan New TV'yi protesto etti.

Gösteriye katılan gazeteci Süleyman Ali, "Suriye'ye yapılan emperyalist baskıya karşı duruyoruz. Biz diyoruz ki kuş yükseldiği gibi bir daha düşecektir yani Bush, ne kadar yukarı çıksa da düşecektir. Bizim halkımız kahramandır ve muhakkak kazanacaktır. Allah, onları kahretsin. Bizim liderlerimiz bize herhangi saldırı olursa mücadele eder. Suriye bir Arap ülkesidir" dedi. İntisar Davud isimli bayan gösterici de, "Biz biliyoruz ki gazetecilik ahlaklı bir meslektir. Herhangi bir şey yazılıyorsa bunun ispat edilmesi lazımdır. Ama maalesef şu günlerde medya karanlıklaştı ve yalancılaştı. Gerçeği gün yüzüne çıkarmıyor. Bunların Suriye'ye düşman olduğunu biz zaten biliyoruz. Yeter artık. Onlar Arapça konuşsa da İsrail ve Amerika'yı temsil ediyor, Arapları tutmuyorlar. Mesela dün, Lübnan kanalı New TV, Mehlis hakkında bir program yayınladı. Bu adamın hayatında düzgün bir şey yok CIA ve Mossad ile çalışmış ve annesi Golan Tepesi'nde, 1967 savaşında ölmüş ve mezarı hala orada.

Reklam
Reklam

Annesinin ölmesi üzerine Mehlis'in babası Batı Almanya'ya gitmiş ve orada çalışmış bunlar Yahudi bir ailedir. Ayrıca, Alman siyasiler, bu adam savcı olarak Hariri cinayetini çözmekle görevlendirilince çok şaşırdılar. Çünkü bu adamın hayatı temiz değildir. Bu gerçeklerin gün yüzüne çıkması için iyi bir medyaya ihtiyacımız var" diye konuştu.

Hukuk 2. sınıf öğrencisi Ammar Ali Ekber de, Beşar Esad'ı sonuna kadar desteklediğini söyleyerek, "Çok şey söylemek istiyorum. Suriye için biz fedakarlığa hazırız.

Her zaman Beşar Esad'ın yanındayız kanımız ona feda olsun. Bize karşı olan kiralık medya sahipleri ne kadar çok çalışsalar da kazanamayacaklar. Bilhassa Lübnan medyası. Hariri'yi öldüreni Lübnan medyası çok iyi tanıyor" şeklinde konuştu.