Suriyeliler Mersin'de Türkçe Öğreniyor

Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye'ye kaçarak Mersin'e yerleşen Suriyeliler, Halk Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı kurslarda...

Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye'ye kaçarak Mersin'e yerleşen Suriyeliler, Halk Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı kurslarda Türkçe öğreniyor.

Mersin'de ev kiralayarak yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, dil sorunu nedeniyle sıkıntı çekmeye başlayınca Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat ederek Türkçe öğrenmek istediklerini bildirdiler. Bunun üzerine Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Türkçe kursları açıldı. Arapça bilen emekli öğretmen İzzet Taştekin tarafından verilen kurslarda, aralarında 45 çocuğun bulunduğu 135 Suriyeli Türkçe öğrenmeye başladı.

Reklam
Reklam

Özellikle günlük yaşamda gerekli kelimelerin öğretilmesine öncelik verdiğini belirten Taştekin, böylesi bir projede görev aldığı için mutluluk duyduğunu ifade etti. Taştekin, "Ben Arapça bildiğim için görev aldım. Günlük ihtiyaçlarında kendilerini ifade edebilecek kelimeler ve cümleler öğretiyoruz. Bununla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geçmişini, ülkeyi düşmanlardan nasıl koruduğunu da anlatıyoruz. Suriyeliler, Atatürk'ün çok büyük bir insan olduğunu söylüyorlar. Bu eğitim yaklaşık 3 ay sürecek" dedi.

Türkçe kurslarına büyük ilgi gösteren Suriyeliler, Türk insanının kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı son derece memnun olduklarını ve bu güne kadar Türkiye'de önemli bir sorun yaşamadıklarını söylediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: