Suriyeliler TEM'de Edirne'ye doğru yürüyüşe geçti

Edirne üzerinden Avrupa'ya geçmek için Büyük İstanbul Otogarı'na gelen ancak Edirne'ye gitmelerine izin verilmeyen sığınmacılar otobüslerle buradan ayrıldı.

Sosyal medyada geçen hafta yayılan "Almanya'nın çok sayıda sığınmacı alacağı" söylentisi üzerine, Edirne üzerinden Avrupa'ya geçmek için Büyük İstanbul Otogarı'na gelen ancak Edirne'ye gitmelerine izin verilmeyen sığınmacılar otobüslerle buradan ayrıldı.

Otogar Camisi içinde ve çevresinde bekleyen sığınmacılar, bekleyişlerini sonlandırarak kendilerine sağlanan otobüslerle otogarı terk etti. Sığınmacıların bir kısmının İstanbul'da kaldıkları semtlere, diğer bölümünün de otobüslerle Adana, Şanlıurfa ve Gaziantep'e ulaşması sağlanıyor.

Reklam
Reklam

TEM'DE YÜRÜYORLAR

Öte yandan, Otogar Cami avlusunda bir haftadır bekleyen gruba polis tarafından alınan güvenlik önlemleri yüzünden katılamayan yaklaşık 200 kişilik başka sığınmacı grubu, yaya olarak Edirne'ye gideceklerini ifade etti.

Aralarında çok sayıda kadın çocuğun bulunduğu grup TEM Otoyolu-Otogar bağlantı yolunda yürümeye başladı.

Avrupa'ya gitmek için Büyük istanbul Otogarı'ndan Edirne yönünde yürüyüşe başlayan sığınmacı grubu, TEM Otoyolu Mahmutbey Gişeleri'ni geçti.

Aralarında kadın ve çocukların, tekerlekli sandalyedeki özürlü sığınmacıların da bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, başka sığınmacıların da katılımıyla daha da kalabalıklaşarak TEM Otoyolu Mahmutbey Gişeler mevkisine ulaştı.

Emniyet şeridinden yürüyüşlerini sürdüren sığınmacılar için polis ekipleri otoyolda güvenlik önemleri alıyor.

Gişeleri geçen grup Edirne'ye doğru yürüyüşlerini sürdürüyor.

SIĞINMACILARIN YOLU POLİS TARAFINDAN KESİLDİ

TEM kenarından Edirne'ye doğru ilerleyen Suriyeli sığınmacıların yolu,çevik kuvvet polisleri tarafından Avcılar mevkiinde kesildi.

Reklam
Reklam

Sığınmacılar bunun üzerine yan yol üzerinde ellerini enselerine bağlayarak oturma eylemi yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile CHP Milletvekili Mustafa Balbay da olay yerine gelerek polis yetkililerinden bilgi aldı. Ekipler, milletvekillerine sığınmacıların yürümesine izin vermeyeceklerini, Türkiye sınırları içinde kaldıkları yere geri dönmeleri gerektiğini söyledi. Sezgin Tanrıkulu ve Mustafa Balbay da sığınmacıların isteklerini dinledi ve daha sonra Edirne'ye doğru hareket etti. Polis ekipleri Suriyeli sığınmacıları bu bölgede çembere aldı.

Ekipler, gazetecilerin bu alana girişine izin vermiyor. Polis, yaklaşık 50 sığınmacıyı yol kenarına geçmeleri için ikna etti. TEM yan yol yaklaşık yarım saat sonra trafiğe tekrar açıldı.

Anahtar Kelimeler: