Suriyeliler, Ülkelerindeki Cumhurbaşkanlığı Seçimine Tepkili

 ERDAL TÜRKOĞLU - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, ülkelerinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine tepkili.

ERDAL TÜRKOĞLU - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, ülkelerinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine tepkili. Suriye Türkmen Meclisi üyesi ve Lazkiye’nin Kastal Maaf Kasabası Belediye Başkanı Ramazan Molla Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de 3 Haziran'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimini tiyatroya benzediğini, tiyatronun başrol oyuncusunun Beşşar Esed, diğer oyuncuların da cumhurbaşkanlığına aday olan 2 isim olduğunu söyledi. Tiyatro oyununun yönetmenliğini Rusya, İran ve dost görünen bazı ülkelerinin yaptığını ifade eden Molla Ali, tiyatronun seyircilerinin de yetim kalan çocuklar, yaralılar ve harabeye dönmüş evler olduğunu kaydetti. Ülkelerindeki seçimin sonucunun şimdiden belli olduğunu iddia eden Molla Ali, "Bu seçim sadece tiyatrodur ve bizim için geçersizdir, tüm dünya için böyle sayılmalıdır. Eğer seçim olursa Esed'in kontrolündeki şehirlerde yaşayan insanlar zorla oy kullandırılacak. Hatta Hizbullah ve İranlılar da oy kullandırılacaktır. Esed, eskiden olduğu gibi yüzde 90’ın üstünde oy alacaktır. Ve tiyatro böyle sona erecektir" diye konuştu. Esed’in ülkede hiçbir şey yokmuş gibi seçim yapması ve aday olmasına şaşırmadıklarını belirten Molla Ali, Esed’in böyle bir seçim yapmaya yeltenmesinden çok, bu seçimi ciddiye alan ve Esed’e destek olan ülkelere tepkili olduklarını vurguladı. Molla Ali, ülkede 3 yıldır 200 bin insanın öldüğünü ve 9 milyon kişinin mülteci durumuna düştüğünü aktardı. - "Bu seçim kabul edilemez" Suriye’nin İdlib kentinden 2,5 yıl önce kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki TEKEL çadır kentinde kalan Muhammed Kraşi ise böyle bir seçimi asla kabul etmediklerini belirtti. Esed’in seçimlerinin her zaman "sahte" olduğunu savunan Ahmed Hatsa da ne yaparsa yapsın Esed'in Suriye’nin başında kalamayacağını ileri sürdü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: