Suriyeliler Ürünlerini Sergiledi

Adıyaman'daki çadır kentte kalan Suriyelilerin ürettikleri ürünlerin yer aldığı kermes açıldı.

Adıyaman'daki çadır kentte kalan Suriyelilerin ürettikleri ürünlerin yer aldığı kermes açıldı.

Vali Mahmut Demirtaş, bin 200 Suriyelinin katıldığı dikiş, nakış ve el sanatları kursu kapsamında hazırlanan ürünlerin yer aldığı kermesin Demokrasi Parkı'nda gerçekleştirilen açılışında, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin travma yaşadığını söyledi.

Suriyelileri bu sorunlardan uzak tutmak için çadır kentte çeşitli kurslar açtıklarını belirten Demirtaş, "Halk Eğitim Merkezi'nin desteğiyle 10 kurs açarak 27 öğretmenimizi görevlendirdik. Üretilen el emeği, göz nuru eserleri bugün vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Kermesten elde edilecek gelir Suriyeli kursiyerlere dağıtılacak" dedi.

Reklam
Reklam

Adıyamanlıların Suriyeli mültecilere yüreklerini açtığını ifade eden Demirtaş, desteklerin bundan sonra da devam edeceğini kaydetti.

Suriyeli kursiyerlerden Fatma Ümmü Yasir de kendilerini misafir eden Adıyamanlılara, Türk halkına ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Bu arada bazı Adıyamanlılar da hazırladıkları yemeklerle kermese destek verdi. Yiyeceklerin satışından elde edilecek gelirin çadır kentte görev yapan Suriyeli öğretmenlere verileceği bildirildi.

Açılışa, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Vali Yardımcısı Murat Süzen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz