Suriyeliler Yapay Kuş Sesiyle Şahin Avında

Mersin’in Tarsus ilçesinde Suriye uyruklu 5 kişi, kuş sesiyle şahin avlarken yakalandı. Suriyeli şahin kaçakçılarının...

Mersin’in Tarsus ilçesinde Suriye uyruklu 5 kişi, kuş sesiyle şahin avlarken yakalandı. Suriyeli şahin kaçakçılarının Tarsus’ta kurdukları elektronik ve örgülü sistemler görenleri hayrete düşürdü.

Kahramanmaraş’tan iki gün önce Tarsus'a bağlı Halitağa Köyüne geldikleri bildirilen Suriyeli şahin avcısı 5 kaçakçı, meralık alanda sistemleri kurdu. Şahinleri yakalamak için önce yüzlerce adet dendure (süs kuşu) kuşu alan Suriyeliler, daha sonra elektronik bir cihaza kuş sesi kaydetti. Öldürdükleri kuşları da dikenlerin üstüne bırakan şahin avcıları, bir de ipli örgü sistemi kurdu. Küçük kafeslerin içine canlı süs kuşları koyan şahin avcıları örgülü ipin ucunu ellerine alıp, bir yamacın arkasına saklanarak şahinleri avlamaya başladı.

Reklam
Reklam

Durumdan şüphelenen köylüler önce Tarsus Avcılar Kulübü'nü aradı. Olay yerine gelen avcılar kaçak şahin avını anında fark etti. Durumun jandarmaya bildirilmesiyle olay yerine gelen ekipler Suriyeli 5 şahin avcısı gözaltına aldı. Olay yerinde Tarsus Milli Parklar personeli ile inceleme yapan jandarma ekipleri daha sonra ifadelerini almak üzere şahin avcılarını Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürdü.

Çok mükemmel bir plan kurulduğunu dile getiren Tarsus Avcılar Kulübü üyesi Sedat Ergezer, “Bu düzenekle canlı yem yaptıkları kuşun sesini çıkarıyorlar. Ortaya canlı ve cansız kuşlarda yerleştirmişler. Daha sonra yukarıdan bu canlı yemin sesini duyan şahin aşağı iniyor ve ipi çeken avcılar örgüyle şahini avlıyor. Çok mükemmel bir plan, çok mükemmel bir sistem çok şaşırdık” dedi.

Kaçak avlanan şahinlerin Arap ülkelerinde 20 bin dolardan satıldığı biliniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: