Suriyelilere Soba Ve Yakacak Yardımı

İlim Yardımlaşma ve İrfan Derneği (İYİDER) ile Hicret Eğitim Kültür Hizmet Vakfı tarafından, Suriyelilere; soba,...

İlim Yardımlaşma ve İrfan Derneği (İYİDER) ile Hicret Eğitim Kültür Hizmet Vakfı tarafından, Suriyelilere; soba, kömür ve gıda malzemeleri dağıtıldı.

Kilis’te, Suriyelilerin mağduriyeti, zorlaşan kış koşullarından dolayı her geçen gün artarken, Hicret Vakfı ve İYİDER, "Bize yakışan iyilik" şiarıyla çıktığı yolda, Suriyeli sığınmacılara yardım eli uzatmaya devam ediyor. Bu bağlamda dernek yönetimi ve gönüllüleri, ilde tespit edilen 100 eve soba ve 40 ton kömür yardımında bulundu. Yardımları bekletmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirten İYİDER Başkanı Murat Pehlivan, "İYİDER olarak hem gönüllere hem hanelere sıcaklık ulaştırmanın sevincini yaşıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Pehlivan, İYİDER ve Hicret Vakfı'nın, ısınma ve barınmanın yanı sıra tüm ihtiyaçlara yönelik dağıtım yapmayı hedeflediğini ifade ederek, "Bu amaçla Türkiye'nin her yerinden yardıma koşan vatandaşlarımızın destekleriyle Kilis genelinde 2 ton bulgur, şeker dağıtımı yaptı. Suriyeli sığınmacılara giyim konusunda da, 2 bin 500 ayakkabı, çok sayıda mont ve giyecek yardımında bulunduk. Bir ailenin dahi açıkta kalmasının kendilerinden sorulacağı bilincinde olan dernek gönüllüleri olarak, gece-gündüz demeden yardım eli uzatmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: