Suriyelilere Yapılan Yardımlar

GAZİANTEP (AA) - Vali Erdal Ata, çadır ve konteyner kentte barınan Suriyelilerin her türlü ihtiyacının Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca karşılandığını bildirildi.

Vali Erdal Ata, çadır ve konteyner kentte barınan Suriyelilerin her türlü ihtiyacının Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca karşılandığını bildirildi. Ata, yaptığı yazılı açıklamada, ülkelerindeki çatışma ve kaos ortamı nedeniyle, can ve mal emniyetini sağlamak üzere Türkiye'ye sığınan Suriyeli misafirlerin önemli bir bölümünün Gaziantep'te bulunduğunu belirtti. Çadır ve konteyner kentlerde barınan Suriyelilerin her türlü ihtiyacının AFAD tarafından kendilerine gönderilen ödenekle karşılandığını vurgulayan Ata, şunları kaydetti: "Kamuoyunda yeralan bazı haber ve yorumlarda, 'Suriyeli misafirlere yapılan ayni ve nakdi yardımların Türk vatandaşlarına yapılacak yardımlardan kesinti yapılmak suretiyle gerçekleştirildiği, bu nedenle vatandaşlarımıza yardım yapılamadığı' yönünde çeşitli yersiz ve yanlış bilgilerin olduğu anlaşılmıştır. Suriyeli misafirlerin ülkemize gelmeye başladıkları ilk günden itibaren, AFAD tarafından tüm giderlerin karşılanabileceği şekilde ödenekler gönderilmiş ve halen de ihtiyaçlar göz önünde bulundurulmak suretiyle gerekli ödenek gönderilmektedir." Ata, kendi imkanlarıyla şehir merkezlerinde ev kiralayarak barınmaya çalışan, herhangi bir gelir ve mal varlığı bulunmadığından ayni ve nakdi yardım talep eden Suriyelilerin ihtiyaçlarının da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve AFAD tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) aktarılan özel ödenekle karşılandığını aktardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: