Suriyelilere Yardım Gecesi Düzenlendi

Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler için yardım gecesi düzenlendi.

Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler için yardım gecesi düzenlendi.

AK Parti Gençlik Kolları tarafından Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenene etkinliğe AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, partililer ile vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan programda satılan biletlerin gelirleriyle Suriyeli mültecilere yardım malzemeleri alınacağı belirtildi.

Şair Serdar Tuncer okuduğu şiirlerle, Ömer Karaoğlu ise söylediği ilahilerle yardım gecesine katılanlara keyifli anlar yaşattı.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa Akçakale Gümrük Sınır Kapısı'nda yaşanılan gerginlikte şehit düşen polis memuru Ferhat Avcı'nın ailesine baş sağlığı dileyerek konuşmasına başlayan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, açlık, sefalet, yoksullukla karşı karşıya olan Suriyeli mültecilerin zor durumuna dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenlendiğini söyledi.

Suriye'deki insanlık dramına kayıtsız kalamayacaklarını ve Suriye halkının yanında olacaklarını ifade eden Köktaş, "Dünyada insanlık dramının yaşandığı yerler var. Gazze'den Myanmar'a, Almanya'dan Suriye'ye, Endonezya'dan Etiyopya'ya kadar asimilasyona, haksızlığa tecrit edilmeye maruz kalan tüm Müslümanların ve insanların yanında olmaya gayret ediyoruz. İyi günde kötü günde onların yanında oluyoruz. Suriye'de bu insanlık dramına ilk günden beri nasıl seyirci kalmadıysak bundan sonra da seyirci kalmamaya devam edeceğiz. Kardeş Suriye halkının içinde bulunduğu duruma kayıtsız kalamayız" dedi.

Muhabir: Hasan Saygan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: