Suriyelilere Yardımlar Sürüyor

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, çadır, sünger, yatak ve gıda malzemelerinden oluşan 12 tırlık yardımı, Tel Abyad bölgesindeki Suriyelilere gönderdiği bildirildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, çadır, sünger, yatak ve gıda malzemelerinden oluşan 12 tırlık yardımı, Tel Abyad bölgesindeki Suriyelilere gönderdiği bildirildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan yapılan açıklamada, pirinç, mercimek, ton balığı, fasulye, şeker, yağ gibi gıda malzemelerinden oluşan bin gıda kolisinin Tel Abyad'a sığınan Suriyeli ailelere dağıtılmak üzere Akçakale Sınır Kapısı'ndan bölgeye ulaştırıldığı belirtildi.

Temel yaşam malzemelerinden oluşan gıda kolilerinin, saldırıların artmasıyla çevre illerinden gelerek Tel Abyad'a sığınan insanlara dağıtılacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

-Tel Abyad'a çadır kent -

Olayların başladığı günden beri mağdur Suriyelilerin birçok ihtiyacını karşılamaya çalışan İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve sokaklarda yaşayan insanlar için bölgede çadır kent oluşturmaya başladığı belirtildi.

Çadır kent oluşturulması kapsamında, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Suriye çalışmaları koordine merkezi Hatay masası ekiplerince, çadır, sünger yatak ve battaniye gibi malzemelerin bölgeye gönderildiği kaydedildi.

Açıklamada, Tel Abyad'a gönderilen 633 çadır için 2 bin 500 sünger yatak ile 2 bin 500 battaniyenin burada oluşturulacak çadır kentte kullanılacağı belirtildi.

Ekiplerin, önümüzdeki günlerde de bölgeye 300 çadır ile içlerinde kullanılmak üzere, battaniye, sünger yatak ile yatak kılıfı göndereceği ifade edildi.

Muhabir: İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: