Suriyeliler'in Kaldığı Çadırdaki Yangın

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Suriye'nin Türkiye sınırı yakınlarında bulunan Atme kasabasındaki bir çadırda çıkan yangına ilişkin, "Türk Kızılayı'nın

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Suriye'nin Türkiye sınırı yakınlarında bulunan Atme kasabasındaki bir çadırda çıkan yangına ilişkin, "Türk Kızılayı'nın ürettiği çadırlar, kesinlikle can kaybına mahal verecek malzemeden üretilmez" dedi.

Komit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam çıkan yangında çocukların hayatını kaybetmesini üzüntüyle öğrendiklerini söyledi.

Türk Kızılayı'nın ürettiği çadırların aniden parlayan maddelerden yapılmadığını vurgulayan Komit, "Ürettiğimiz çadırlar, kesinlikle can kaybına mahal verecek malzemeden üretilmez. Ancak yurt dışından gelen çadırlar plastik madde olduğu için aniden parlamalarla can kayıplarına sebep veriyor. Bu nedenle biz çadır üretimimize devam ediyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Komit, can kayıplarının önüne geçmek için yanmayan (hemen parlamayan) çadır üretmeye başladıklarını belirterek, "İnşallah bundan sonra can kayıpları yaşamayız" ifadesini kullandı.

Dün akşam Suriye'nin Türkiye sınırı yakınlarındaki Atme kasabasındaki bir çadırda çay demlemek için bulundurulan gazlı ısıtıcının patlaması sonucu çıkan yangında vücutlarında ağır yanıklar oluşan 5'i çocuk 8 Suriyeli, ambulanslarla Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, 4 çocuk müdahalelere rağmen sabah saatlerinde hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: