Suriyelilerin Sıcak Yemeği GAMEK'ten

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Meslek ve Sanat Kursları'nda (GAMEK) Suriyeliler için sıcak yemek dağıtılıyor.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Meslek ve Sanat Kursları'nda (GAMEK) Suriyeliler için sıcak yemek dağıtılıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkelerindeki olaylardan kaçarak güvenli liman olarak gördükleri Türkiye'ye sığınan Suriyeli sığınmacılara yapılan çeşitli yardımlar sürüyor. Gaziantep'te barınmaya çalışan Suriyelilere GAMEK'e bağlı aşevlerinde her gün sıcak yemek dağıtılıyor.

Çocukları ile aşevlerine gelen sığınmacılar, Büyükşehir Belediyesi'nin gösterdiği duyarlı davranıştan duydukları memnuniyeti dile getirirken, pilav, makarna, sulu yemek ve çorba dan oluşan menülerden alan Suriyeliler, Türk Devleti'nin cömertliğine teşekkür ettiler.

Reklam
Reklam

Halep'ten geldiğini ifade eden Mahmut Halili, aşevinden aldığı günlük yemeklerin yanı sıra kentteki diğer kurumlardan da farklı destekler gördüklerini belirtti.

GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, Ekim ayından buyana 3 değişik aşevinde Suriyelilere 51 bin 350 kap sıcak yemek dağıttıklarını ifade etti.

Suriyeli vatandaşların yanı sıra yardıma muhtaç Türk vatandaşlarına da sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Dündar, geçen yılın Ekim ayından bugüne kadar 83 bin 600 kap yemek dağıtıldığını kaydetti.

Suriye ve Gaziantepli vatandaşlara günlük bin 750 kap sıcak yemek dağıtımı yaptıklarını kendilerine başvuran ihtiyaç sahiplerinin haftanın 3 günü 3 noktadan yemek alabildiklerini kaydetti.

Muhabir: Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: