Suriyelilerin Ülkelerinden Kaçışı Sürüyor

Suriye’de muhalif ordu ile Şam yönetimi arasında yaşanan çatışmalardan kaçan Suriyeli vatandaşlar, Türkiye’ye göç...

Suriye’de muhalif ordu ile Şam yönetimi arasında yaşanan çatışmalardan kaçan Suriyeli vatandaşlar, Türkiye’ye göç etmeye devam ediyor.

Özgür Suriye Ordusu ile Esad’a bağlı birlikler arasında 17 ayı aşkın süredir devam eden çatışmaların büyük bir savaşa dönüşmesi bekleniyor. Suriye’de çıkması beklenen iç savaşın öncesinde Suriyeli vatandaşlar da göçü hızlandırmaya başladı. Yüzlerce Suriyeli vatandaş, Hatay Cilvegözü sınır kapısından Türkiye’ye geçiş yaptı. Kadın ve çocukların yoğunlukta olduğu göçlerin giderek artacağı öğrenildi. Araçlarla ve yaya olarak sınır kapılarından geçiş yapan mülteciler kamplara yerleştiriliyor. Kapıların yanı sıra çok sayıda Suriyeli vatandaş da kaçak yoldan ülkeye giriş yapıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: