Suriyelilerin Umutsuz Bekleyişi Sürüyor (4)

SURİYELİLERLE GÜVENLİK GÜÇLERİ ARASINDA ARBEDE YAŞANDI Avrupa ülkelerine gitme umuduyla yürüyerek geldikleri Edirne’de 4 gündür TEM otobanı kenarında kamp yapan, ardından

SURİYELİLERLE GÜVENLİK GÜÇLERİ ARASINDA ARBEDE YAŞANDI
Avrupa ülkelerine gitme umuduyla yürüyerek geldikleri Edirne’de 4 gündür TEM otobanı kenarında kamp yapan, ardından yürüyüşe geçen grup, kent merkezine 3 kilometre kala jandarma ve polis ekiplerince durduruldu. İkna çabalarına rağmen yürümek ve Yunanistan sınırına gitmek isteyen yaklaşık 1500 kadar Suriyeli, güvenlik güçlerine saldırdı. Jandarma ve polis engelini aşmak isteyen sığınmacılarla güvenlik güçleri arasında zaman zaman arbede yaşandı. Polis ve jandarma ekipleri ise herhangi bir müdahalede bulunmadı.
ASKER TAKVİYEYE GELDİ
Jandarma ve polis ekipleri, sığınmacılar karşısında yetersiz kalınca askerden yardım istendi. 54’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndan gelen yaklaşık 100 asker, ikinci hattı kurarak sığınmacıların geçişine izin vermedi. Bir süre sonra grup liderleri Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile görüştü. Grup liderlerine Sarayiçi Er Meydanı'ndaki alanlar gösterildi. Grup liderleri de oturma eylemi yapan Suriyelilere Sarayiçi Er Meydanı'na geceyi geçirmek için gidebileceğini söyledi. Edirne Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüslere bindirilen Suriyeliler, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi mevkiine getirildi. Güreşlerin yapıldığı Ermeydanı’na ‘Bizi kilitlerler’ endişesiyle girmek istemeyen Suriyeliler, Sarayiçi’ndeki çimenlik alanlarda çadır kurdu. Yardım dernekleri de sığınmacılara su ve gıda dağıttı.
Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, tüm sığınmacıları Sarayiçi’ne gelmek için bir anda ikna edilemediğini kaydederek, "Bazı sığınmacıların Yunanistan'a yürümek istediğini bu nedenle hepsini ikna etmeye çalıştık. Sığınmacıların konforlu bir yerde konaklaması için güreşlerin yapıldığı Er Meydanı'nı hazırladık. Gruplar halinde gitmeye başladılar. Yalnız bir kısmı Er Meydanı'na gitmeyi kabul ediyor Yunanistan'a yürümek istiyor. Onlara duşu, tuvaleti olan, gölgelik bir alan ayarladık. Bulaşıcı hastalıkların doğmaması veya sağlık açısından olumsuz bir durumun olmaması için de kalanları da ikna etmeye çalışıyoruz. Umarım birbirlerini ikna ederler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: