Suriye'nin Halep Kentinde Öldürülen Mika Yamamoto'nun Cenazesini Takip Etmek İçin, Japonya’dan Çok Sayıda Gazeteci Kilis'e Geldi

Suriye’nin Halep kentinde öldürülen 45 yaşındaki Japon gazeteci bayan Mika Yamamoto'nun cenazesini takip etmek için,...

Suriye’nin Halep kentinde öldürülen 45 yaşındaki Japon gazeteci bayan Mika Yamamoto'nun cenazesini takip etmek için, Japonya’dan çok sayıda gazeteci Kilis’e geldi.

Önceki gün Halep yakınlarında Suriye ordusu ile muhalifler arasında çatışmaları takip ederken hayatını kaybeden ve cesedi Kilis’e getirilen gazeteci Mika Yamamoto’nun cesedi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Burada otopsisi yapılan ceset, Kilis’e getirilecek. Yamamoto’nun ölümünü haber alan çok sayıda Japon gazeteci, Kilis’te adeta üs kurdu.

Reklam
Reklam

Suriye’de öldürülen Japon gazetecinin eşi Kazutaka Sato, "Cenaze şu an Adana’dan buraya geliyor. Saat 14.00 civarında Kilis’te olması bekleniyor. Cenazeyi yarın Gaziantep’ten İstanbul'a götüreceğiz. İstanbul’da bir gece daha kaldıktan sonra da Japonya’ya gideceğiz" şeklinde konuştu.

Suriye’de insanların bombalar altında yaşamını sürdürmeye çalıştığını ve bunun çok kötü bir durum olduğunu söyleyen Sato, eşinin ölümüyle ilgili olarak da, "Ayakta durmaya çalışıyorum" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: