Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları

İZMİR (AA) - İşçi Partisi üyeleri, Suriye'ye olası müdahaleye ve operasyon yönetim merkezinin de İzmir olarak belirlenmesine karşı NATO tesisleri önünde eylem yaptı.

İZMİR - İşçi Partisi üyeleri, Suriye'ye olası müdahaleye ve operasyon yönetim merkezinin de İzmir olarak belirlenmesine karşı NATO tesisleri önünde eylem yaptı. Şirinyer'deki NATO Kara Kuvvetleri Komutanlık Merkezi Orgeneral Vecihi Akın Kışlası önünde toplanan grup, dövizler açıp slogan attı. Grup adına açıklama yapan İşçi Partisi İzmir İl Sekreteri Hasan Ali Kızılırmak, son günlerde Suriye'ye askeri müdahale tartışmalarının gündemde olduğunu belirtti. Irak'a müdahale senaryosunun yeniden oynanmaya başladığını savunan Kızılırmak, "Suriye'de kimyasal silah varmış, bu bahane ile Suriye'ye girip daha sonra 'bulamadık' diye açıklama yapmak zorunda kalmayın" dedi. NATO'nun kara kuvvet komutanlığı olarak hizmet veren Şirinyer'deki kışladan Suriye saldırısının yönetilmesine de şiddetle karşı çıktıklarını ifade eden Kızılırmak, "İktidar sahiplerini uyarıyoruz; İzmir ABD'nin silahlı örgütü NATO'nun savaş merkezi değil, emperyalizme karşı bağımsızlık savaşında ilk kurşunun atıldığı şehirdir. İzmir'in operasyon merkezi olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Kızılırmak, 30 Ağustos'ta Konak'taki Hasan Tahsin Anıtı önünde de Zafer Yürüyüşü başlatacaklarını bildirdi. Çevik Kuvvet ekiplerinin önlem aldığı protestonun ardından grup dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz