Suriye'ye Bin Ton Un

İHH ve Human Appeal isimli kuruluşun organizasyonunda 40 yardım TIR'ından oluşan ve bin ton unu...

İHH ve Human Appeal isimli kuruluşun organizasyonunda 40 yardım TIR'ından oluşan ve bin ton unu bölgeye götürecek konvoy, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden yola çıktı.

İHH’nın 4. organizasyonu olan 40 TIR'dan oluşan bin ton un yardımının, ihtiyaca cevap verememesi nedeniyle her ay yapılacağı kaydedildi.

İHH'nın Reyhanlı’daki lojistik merkezinde TIR’ların hareketinden önce düzenlenen törende konuşan İHH Yardım Vakfı Genel Başkan Vekili Hüseyin Oruç, "Suriye’de üç yıldır devam eden kriz içerisinde oradaki kardeşlerimiz çok büyük sıkıntı içerisindeler. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Dünyanın dört bir tarafında yardım çalışmalarının yanında Suriye’ye öncelik vermeye uğraşıyoruz. Belki de İHH içerisinde bir seferde yaptığımız büyük yardımlardan bir tanesi. Aynı anda bin ton unu Suriye’ye gönderiyoruz. Ama biz Suriye’nin içerisindeki ihtiyacı da çok iyi biliyoruz. Bugün buradan yola çıkacak olan unlar ulaştığımız bölgelerdeki insanların belki bir günlük bile ihtiyaçlarını karşılamayacak. Onun için çok çalışmamız gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Suriye’de insanların çok kötü durumda olduğunu, Somali’den, Arakan’dan, Afrika’nın diğer bölgelerinden hiç de farklı olmadığını söyleyen Oruç, şöyle devam etti:

"Su, okul, sağlık ve yemek problemi yaşanıyor. Bir insanın yaşaması için gerekli bütün temel ihtiyaçlarla ilgili sıkıntılar var. Barınmayla alakalı çok ciddi sıkıntılar var. Küçücük çadırlar bile bulamayan on binlerce insan ağaçların altında kalıyorlar. Ramazan geliyor hepimizin evinde hazırlıklarımız var. Şunu unutmayalım ki Ramazan Suriye'ye de geliyor. Ramazan ağaçların altında yaşayan o kardeşlere de geliyor. Biz rahat evlerimizin içinde oruçlarımızı tutup iftarımızı ederken, onlar da zeytin ağaçlarının altında sofralarını açıp iftarlarını edecekler. Ramazan gelmeden Suriye’yi hatırlayalım. Ben bütün Türkiye’yi, bütün kardeşleri, bütün yardım kuruluşlarını Suriye’ye davet ediyorum. Suriye’de ağlayan kadınlar ve çocuklar adına davet ediyorum."

Human Appeal Genel Müdürü Osman Mukbil ise, yardımların hazırlanmasından dolayı Türk halkına ve hükümete teşekkür ederek, yardımların aralıksız devam etmesini diledi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından TIR’lar dualarla uğurlandı. Un yüklü TIR’lar gidecekleri şehirlere en yakın sınır kapısı olan Cilvegözü'nden Suriye’ye çıkış yapacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: