"suriye’ye Gereken Cevap Verilmeli"

Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Suriye’ye gereken cevabın verilmesi gerektiğini...

Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Suriye’ye gereken cevabın verilmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan yaptığı açıklamada, “Türkiye mensubu olduğu Orta Doğu coğrafyasında bütün dünya ile birlikte adına batılıların ‘Arap Baharı’ verdiği yeni bir yapılanmaya şahit olmaktadır. Mısır’dan Yemen’e, Irak’tan Fas’a kadar etkili olan bu yeni yapılanma sürecinden Türkiye’de nasibini almaktadır. Batı’nın tetiklediği bu sürecin yeni sömürge anlayışının bir yansıması olduğu aşikardır. Türkiye olup bitene seyirci kalamazdı. Özellikle Suriye’de yaşanan olaylar bir insanlık dramı halini almışken Türkiye’nin tarihi misyonuna uygun mültecilere sığınma imkanı sağlaması vicdani bir mesuliyetti. Ancak Esad rejimi muhaliflerini destekleye tavrı ve ABD ile işbirliği görüntüsü çok doğru olmamakla birlikte Suriye’nin Türk uçağını düşürmesi affedilemez. Suriye’nin silahsız ve eğitim amaçlı uçuşta olan uçağımızı düşürmesi Türkiye’ye karşı bir meydan okumadır. Bu okumaya Türkiye gereken cevabı vermelidir. Aksi takdirde gerek Orta Doğu’da gerekse dünyanın genelinde saygınlığını ve etkinliğini kaybetme riskini üzerine alacaktır. Türk Ocakları olarak hükümetin Türk Devleti’nin ve milletinin onurunu korumak adına atacağı her adımı destekleyeceğimizi kamuoyuna saygı ile bildiririz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: