İngiltere’den Suriye’ye giden 28 ambulanstan oluşan “2. Suriye Tıbbi Yardım Konvoyu” Konya’ya ulaştı. Tıbbi cihaz, ilaç ve medikal malzemeleri götüren aktivistlerin oluşturduğu yardım konvoyu Konya’daki molasının ardından Adana’ya hareket etti.
Merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan iyilik hareketi (SKT Welfare) öncülüğünde Suriye için toplanan 28 ambulans ve 82 kişiden oluşan aktivistlerin yer aldığı “2. Suriye Tıbbi Yardım Konvoyu” 5 Nisan 2013 tarihinde İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. İstanbul’daki mola verdikten yoluna devam eden konvoy Sakarya ve Ankara’dan sonra Konya’ya ulaştı. Mola veren aktivistler, ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra kent merkezinde tur atıp Adana’ya hareket etti. Yardım konvoyu Adana’dan sonra Hatay’ın Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye giriş yapacak.
“SURİYE YAŞANMAZ HALE GELDİ”
Konvoyla ilgili bilgi veren Yardımeli Derneği Genel Koordinatörü Şükrü Can, “Suriye’de yaşanan trajik olaylar, katliamlar, Esad’ın zulmü Suriye’yi yaşanmaz hale getirdi. Okulların, hastanelerin, üniversitelerin, ekmek kuyruğundaki insanların katliamlara maruz kaldığı bir Suriye’den bahsediyoruz. Tabi ki Yardımeli Derneğimiz ilk başından beri bu insani yardım organizasyonu Suriye’nin içerisinde, Hatay ve sınır bölgelerinde, Ürdün’deki, Lübnan’daki mülteci kardeşlerimize ulaşıyoruz. Suriye’deki yaşanan bu katliamlara ulaştırılan insani yardımların ehemmiyeti tartışılmaz önemli. Çünkü yüz binlerce insan şu anda hem Suriye’de, hem de Suriye’nin dışarısında mülteci, muhacir konumunda. Çok zor şartlar altında acil ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanarak hayatlarını sürdürmekte” dedi.
SKT Welfare Derneği Yöneticisi Faisel Khan da, “Suriye’den yükselen yardım çığlıklarına, yardım isteyene SKT Welfare ve Yardımeli Derneği olarak biz karşılık verdik. İngiltere’den buraya kadar 28 ambulansla birlikte beraberimizde bol miktarda tıbbi yardım malzemesi getirdik. Özellikle bebek bakımı ile tıbbi malzeme getirmiş bulunuyoruz. Bebeklerin kullanması için gıda takviyesi niteliğinde gıdalar da getirdik. Küvöz niteliğinde makineler de getirdik. Bizim yegane amacımız Suriye’de hiç değilse bir kısım vatandaşın, muhacirin acılarını biraz dindirebilmek. Geçen ay Suriye’deki insanlık krizinin en yüksek boyuta ulaştığını duyduk. 6 bine yakın insan bir ay içerisinde öldürüldü. Yine Bahçeşehir Üniversitesi’nin yaptığı araştırmalarda Suriye’de her 4 çocuktan 3’ünün ya ailesinden birisini kaybettiği ya da birisinin tecavüze uğradığı öğrenildi. Basında, medyada, kamuoyunda bu tür şeylere her zaman tepkiler oluşur. Bunlar insani hareketler değil ama çok azı ortaya irade koyup bunları değiştirmeye çalışıyor. Suriye’deki kriz 28 ambulansla çözülebilecek değil ama en yüksek dağların tepesine ulaşabilmek için ilk adımı atmak gerekiyor. Bu da bizim yapmak istediğimiz şey” diye konuştu.
Selsebil Derneği Genel Sekreteri Ömer Özer de, “Konyalı vatandaşlarımızdan tek isteğimiz ümmet bilinciyle bu zulme karşı baş kaldırmanın bir parçası olmalarını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 28 ambulanstan oluşan yardım konvoyunda, acil tıbbi malzemelerinin yanı sıra bebek mamaları, ilaç, battaniye, süt tozu ve acil malzemeler bulunuyor. Birinci Suriye Tıbbi Yardım Konvoyu da 28 Aralık 2012 tarihinde 20 araçlık bir konvoyla Hatay’ın Clvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye halkına teslim edilmişti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz