Suriye'ye Gönderilen Un Yüklü 18 TIR Adana'dan Yola Çıktı

Suriye’de devam eden iç savaştan etkilenen vatandaşlara Adana’dan 18 TIR’dan oluşan 500 tonluk un yardımı...

Suriye’de devam eden iç savaştan etkilenen vatandaşlara Adana’dan 18 TIR’dan oluşan 500 tonluk un yardımı gönderildi.

TIR’ların çıkışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Kesmez, Suriye’deki olayların 15 Martta 2 yılı dolduracağını hatırlattı. Olaylarda bugüne kadar resmi olarak 70 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Kesmez, bunların yüzde 15’ini ise çocukların oluşturduğunu dile getirdi. Açıklanan rakamları üç ile çarpmak gerektiğini vurgulayan Kesmez, “Ekmek kuyruğunda insanlar katlediliyor. Suriye rejimi, halkın bulunduğu yerleri bombalıyor. Binlerce tecavüz hadisesi yaşanıyor. Suriye halkının yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Suriye içinde 6 milyondan fazla insan evlerini ve yaşadıkları yerleri terk emek zorunda kalmış. İHH olarak kriz bölgesinden un istemeye başladıklarında, oradaki sıkıntının büyük olduğunu anladık. Son 3 ayda Suriye'ye 300'den fazla gıda yüklü TIR gönderdik. Yurt dışından yardım kuruluşlarının da desteğini alıyoruz. Katar'daki RAF Kurumu'nun desteği de bunlardan biri.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Katar RAF Kurumu Genel Müdürü Mohammed Salih İbrahim de “Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmak için buraya geldik. Olayların ilk gününden bugüne Katar Emiri’inin önderliğinde yardım kampanyası başlattık. Bu toplananları Suriye’ye iletmek için geldik. Tüm çalışmalarımızı Suriye üzerine yoğunlaştırdık. Bu yardımlar tek başına yetmeyeceği için devletten de destek alarak bunları Suriyelilerin bulunduğu yerlere gönderiyoruz.'' dedi. 40 milyon Katar Riyali üzerinde yardım yapıldığını aktaran İbrahim, "Son olarak un yardımı için 5 milyon Riyal ayrıldı. Bu yardımların Suriye halkı için yetersiz kalacağını biliyoruz. Suriye'deki yaşananlar çok vahim duruma geldi. Daha çok yardıma ihtiyaçları var. Bu kriz bittikten sonra hepimiz el ele verip Suriye'yi yeniden imal edeceğiz.'' şeklinde konuştu.

Raf Kurumu Halkla İlişkiler Müdürü Ali Yousuf Al-Kuwari ise Suriye’deki durumun çok kötü olduğunu belirterek, “Artık insanlar bir ekmek, battaniyeye ihtiyacı olduğu için bu kampanyayı başlattık. Bu yaptığımız yardımlardan bir kısmı. 2 bin 500 tonluk bir un yardımı yapıyoruz. Bunun bir kısmı bugün gidecek. Bundan önce de kafileler gitmişti. İnşallah bunun arkası da gelecek.” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından 18 TIR’dan oluşan yardım konvoyu Suriyelilere ulaştırılmak üzere hareket etti. TIR’ların 14'ünün Cilvegözü ve Yayladağı kapılarından Suriye'ye geçeceği, 4'ünün ise Şanlıurfa'nın Akçakele ilçesine gönderileceği kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: