Suriye'ye karşı bölgesel ve uluslararası platformlar harekete geçirilecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye yönetiminin baskılarına karşı bölgesel ve uluslararası platformları harekete geçireceklerini söyledi....

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye yönetiminin baskılarına karşı bölgesel ve uluslararası platformları harekete geçireceklerini söyledi. Türkiye'nin Suriye konusundaki politikasının net ve açık olduğunu hatırlatan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, her zaman Suriye halkının yanında yer almaya devam edeceklerini bildirdi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığın 2012 Yılı Bütçesi hakkında bilgi veren Davutoğlu, Suriye'de Türk elçiliklerine yapılan saldırılara ilişkin açıklamalar yaptı. Yapılan saldırının, diplomatik tepkilerle cevabını gördüğünü aktaran Davutoğlu, saldırılara karşı en kararlı tutumu alıp, Suriye halkının haklı mücadelesinde yanlarında yer almaya devam edeceklerini kaydetti.
Arap Birliği'nin, Suriye ile ilgili aldığı son kararların, doğru kararlar olduğunu vurgulayan Davutoğlu, artık bu mesajın Suriye yönetimine iletilmesi gerektiğini kaydetti. Fas'taki Türk-Arap Forumu toplantısında da bu kararları ele alacaklarını aktaran Davutoğlu, Suriye yönetiminden, halkına uyguladığı şiddeti sona erdirip, reformları bir an önce hayata geçirmesinin beklendiğini kaydetti.
Türkiye'nin, bu konudaki politikasının net ve açık olduğunu hatırlatan Davutoğlu, Suriye yönetiminin baskısına karşı bölgesel ve uluslararası platformları harekete geçireceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz