Suriye'ye Yardımlar Devam Ediyor

KOCAELİ (AA) - Gebze İnsan ve Medeniyet Hareketi, Suriye için toplanan yardımların İdlib'teki kampta dağıtıldığını bildirdi.

Kampta elektriğin olmadığını ve özellikle çocuk kaçırma olaylarının yaşanmaması için güvenlik amacıyla kampın etrafının tel örgüyle çevrilmesi gerektiğini tespit ettiklerini vurgulayan Kotan, şunları söyledi: "Bu sebeple gönderilen nakdi yardımın bir kısmını lojistik yardıma çevirdik. Kampın etrafının tel örgüyle çevrilmesi için çalışmalar başlattık. 160 kilovatlık bir jeneratör alımı gerçekleştirdik. Şu anda kamptaki 120 çadırın tamamına elektrik verilebiliyor. Kampta genel olarak kadınlar ve çocuklar bulunduğu için hem kreş hem mescit olarak kullanılabilecek bir çadır kurduk. Suriye içinden oyuncak alışverişi yaptık. Çocukların sevinçleri görülmeye değerdi." Kotan, yardımların başka bölgelere de ulaştırılması için kampı bir lojistik merkeze çevirme kararı aldıklarını ve 4 kişiyi bu konuyla ilgili görevlendirdiklerini dile getirdi. Çatışmaların yoğun olduğu Halep, Hama ve Humus gibi bölgelerde de yardım çalışması yapılması gerektiğini bildiren Kotan, "Kendilerine sorumluluk yüklediğimiz Suriyelilerin, çatışmalar sakinleşince Hama'nın dağlık bölgelerinde yaşayan insanlara yardım ulaştırdıklarını öğrendik. Kampta yaşayan insanlar, Gebze halkına şükranlarını iletmemi istedi" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: