Sürmeli: Alevisi ile Sünnisi ile hepimiz kardeşiz

İskenderun Samandağlılar Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen dayanışma gecesinde birlik...

İskenderun Samandağlılar Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen dayanışma gecesinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Grand Plaza'da gerçekleştirilen dayanışma gecesinde konuşan Samandağlılar Derneği Başkanı Melih Sürmeli, “Bu derneği kurarken 'Samandağlılarla kuracağız ama İskenderunluları ayrıştırarak değil tam tersine birleştireceğiz' demiştik. Bu gün bu buradaki tablo Samandağlılarla İskenderunluların birlikte olduğunun kanıtı. Biriz. Bizi kimse birbirimizden ayıramaz. Bizi kimse ayrıştıramaz. Yüzyıllardan bu yana birlikte yaşıyoruz. Müslümanı ile, Alevisi ile, Kürdü ile, Sünnisi ile barış ve huzur içerisinde yaşıyoruz. Birbirimize kız alıp vermişiz. Bizi kimse ayrıştıramaz. Görüntü zaten her şeyi anlatıyor. Aramızda konuk etme imkanı bulduğumuz Samandağlı tarih profesörü, Şam Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Yuva kardeşimiz de aramızda." dedi.

Reklam
Reklam

Geceye davetli olarak katılan Samandağlı tarih profesörü Yuva, ilçenin tarihi hakkında davetlilere bilgiler verdi. Samandağlılar Derneği'nin üyesi aynı zamanda resim öğretmeni olan Aylin Abacı tarafından yapılan ve hoşgörü mozaiğini anlatan resim tablosu derneğin onursal başkanı Şekip Abacı tarafından satın alındı. Aylin Abacı'ya derneğin en yaşlı kurucu üyesi olan Mişel Aygül tarafından plaket takdim edildi.

Samandağlılar Derneği Onursal Başkanı Şekip Abacı, gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bu gecede burada birlik beraberlik ve hoşgörü adına her şey var. Önemli olan da bu dayanışmanın sergilenmesi.” ifadesini kullandı.

İskenderun Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Anıl Abacı, dernek olarak her zaman ihtiyaç sahibi insanların yanında olduklarını belirterek, “İhtiyacı olan insanlarımız bize gelip müracaat etmeleri durumunda katkılarımız olacak.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz