Sürmene’de ticari plaka sahibi şoförlerin eylemi tatlıya bağlandı

Trabzon Sürmene’de ticari plaka sahibi 40 şoför esnafı, sıkıntılarını dile getirmek için Belediye Başkan Fikri...

Trabzon Sürmene’de ticari plaka sahibi 40 şoför esnafı, sıkıntılarını dile getirmek için Belediye Başkan Fikri Usta ile görüştü. Görüşme sonrası şoförler, Başkan Usta tarafından kendilerine sıkıntılarının giderilmesi için söz verildiğini açıkladı.
Sürmene Belediye Başkanlığı tarafından yürürlüğe konulan ticari plaka uygulamasında, daha önce kendilerine Belediye Meclisi kararında bulunan ‘Nüfus artışı olmadan ticari plaka ihalesi yapılmayacaktır’ şeklinde söylenmesine rağmen böyle bir uygulamaya gidileceği duyumu aldıklarını belirten şoför esnafı, tepkilerinin buna olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Fikri Usta ile görüşen ticari plaka sahibi şoförlerden Ömer Lütfü Feyizoğlu, “Başkan tarafından bize güvence verildi. Bu konuda sıkıntı içinde bulunmamamız söylendi. Bizler de başkana güvendiğimizi ve haklarımızın korunması gerektiğini ilettik.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

BAŞKAN USTA: ORTADA SADECE BİR YANLIŞ ANLAŞILMA VAR
Ortada bir karmaşanın ve yanlış söz kalabalığının dolaştığını belirten Belediye Başkanı Fikri Usta, “Görünen o ki herkes doğruluğunu araştırmadan ortada dolaşan lafları almış. Böyle bir şey şu an için söz konusu değil. 1 Nolu Taksi Durağı'nda zaten 40 araç bulunuyor. Buraya yeni ticari araç ihalesi yapılacak söylentisi tamamen gerçek dışıdır.” açıklamasını yaptı.
Nüfus artışı olmadan yeni bir ihalenin yapılmayacağını da belirten Usta, “Şu an için sadece 4 araçlık Balıklı Mahallesi'ne küçük bir ihale gerçekleştirdik. Bu da zaten tamamen talepler doğrultusunda yapıldı.” ifadesini kullandı. Esnafın haklarını korumaya çalıştığını belirten Usta sözlerini şöyle tamamladı: "Onları incitecek bir durumun içine girmeyiz. Onlar benim mükellefim, ben de onların başkanıyım. Bu da böyle devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz