Suruç-akçakale Yolunda Kanal Çalışması

Şanlıurfa Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Suruç-Akçakale yolu arasına yapılan sulama kanalı projesi çalışmaları, aralıksız...

Şanlıurfa Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Suruç-Akçakale yolu arasına yapılan sulama kanalı projesi çalışmaları, aralıksız olarak devam ediyor.

İlçe halkının sorunlarını dinleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in talimatlarıyla ilçenin suya kavuşması için çalışmalar sürdürülüyor.

Suruç Ovası Pompaj Sulama Kanalı’nda çalışmalar devam ederken, ilçeye su kaynaklarının verimli olarak aktarılması yönünde Suruç ve Akçakale İlçesi arasında bulunan eski yol ayrımında sulama kanalı çalışmaları başlatıldı.

Reklam
Reklam

Yapılan çalışmalar tamamlandığında, ilçede su sorunu kalmayacak ve çoraklaşan tarlalardan ürün alınabilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: