Suruç'ta gezici sağlık ekibi köylerde sağlık taramalarına başladı

Şanlıurfa Suruç Kaymakamlığı'nın projesini hazırladığı ‘Gezici Sağlık Ekibi’ projesi uygulamalı faaliyetlerine köylerden başladı. GAP eylem...

Şanlıurfa Suruç Kaymakamlığı'nın projesini hazırladığı ‘Gezici Sağlık Ekibi’ projesi uygulamalı faaliyetlerine köylerden başladı.

GAP eylem planı kapsamında GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen proje, Suruç’a bağlı bir belde, 86 köy ve 132 mezrada gerçekleştiriliyor. Gezici sağlık ekibi, farklı sebeplerle sağlık hizmetlerinden yararlanamayanlara hizmet sunuyor. Özellikle yaşlı, bebek, çocuk ve hamile olanlara temel ve koruyucu sağlık hizmetlerini yerinde sunmak projenin temel amacı.

Gezici Sağlık Ekibi, Suruç’a bağlı Balaban köyünün Aşağı Ataklar mezrasından başlayarak hazırlanan program çerçevesinde Suruç Kaymakamı Fatih Akbulut’un katılımıyla sağlık hizmeti vermeye başladı. Vatandaşlarla sohbet edip köyü gezen Kaymakam Fatih Akbulut, “Gezici sağlık hizmetimiz GAP İdaresi Başkanlığı'yla Suruç Kaymakamlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü bir proje. Suruç ilçe merkezine gelemeyen vatandaşlarımıza yerinde sağlık hizmeti vermek amacıyla sunulan bir hizmettir. Daha çok kırsal bölgelerde, köylerimizde ve mezralarda aile hekimliği çerçevesinde sunulan bütün hizmetleri vatandaşımızın ayağına götürüyoruz.‘’ dedi.

Reklam
Reklam

Vatandaşların ‘Gezici Sağlık Ekibi’ uygulamasından oldukça memnun olduğunu yerinde müşahede ettiklerini belirten Akbulut, ‘’Eksikliklerimiz varsa bunları ileride gidereceğiz. Ama şu an görünüm itibariyle vatandaşımız memnun. Biz de arkadaşlarımıza, emeği geçenlere, doktor arkadaşlarımıza ve proje koordinatörü arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. İnşallah hizmetlerimiz devam edecektir. Biz halkımızın hizmetindeyiz.” şeklinde konuştu.

Suruç Sağlık Grup Başkanı Dr. Feride Begüm Ertunç ise bu projeyle bir belde, 86 köy ve 132 mezraya hizmeti yerinde vereceklerini söyledi. İlk sağlık hizmetini Balaban köyü Aşağıataklar mezrasında vermeye başladıklarını ifade eden Ertunç, program çerçevesinde ilçenin dört bir tarafındaki köylere hizmet götürmeye devam edeceklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz