Suruç'ta vatandaşlar 'Kardeşlik Konseri' nde buluştu

Şanlıurfa'da Suruç Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Kardeşlik Konseri’ne halk büyük ilgi gösterdi. Konseri dinleyen Suruçlular gönüllerince...

Şanlıurfa'da Suruç Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Kardeşlik Konseri’ne halk büyük ilgi gösterdi. Konseri dinleyen Suruçlular gönüllerince eğlendi.

‘Türküler söylensin, Kardeşlik dillensin’ sloganıyla Suruç Buğday Pazar’ında gerçekleştirilen konseri yaklaşık 3 bin 500 kişi izledi. TRT 6 (TRT ŞEŞ)’nın canlı yayınladığı konserde ünlü sanatçı Berdan Mardini birbirinden güzel türkülerini seslendirdi. Ünlü sanatçının seslendirdiği Kürtçe ve Türkçe türkülere hep bir ağızdan eşlik eden vatandaşlar birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Reklam
Reklam

Kadın Kültür Merkezi halk oyunları ekibinin sahne gösterisiyle başlayan konserde konuşan Suruç Kaymakamı Fatih Akbulut, konsere katılan vatandaşları Kürtçe selamlayarak, "İşte birlik beraberlik ve kardeşlik burada..’’ dedi.

13 Mayıs 2012’de kutlanacak Anneler Günü için bütün annelere mesaj gönderen Kaymakam Akbulut, "Türkiye’nin her yerinde ve şu anda bizimle beraber olan kutsal annelerimizin ellerinden öpüyor, önlerinde saygıyla eğiliyor ve ‘Anneler Günü’nü kutluyorum. Sizleri çok seviyoruz. Cennet annelerin ayağı altındadır.” şeklinde konuştu.

Ünlü sanatçı Berdan Mardini ise ‘Kardeşlik Konseri’ni tertipleyen Suruç Kaymakamı Fatih Akbulut ve Suruç Emniyet Müdürü Mehmet Şen’e teşekkür ederek, "Sevgi o kadar büyük ki hangi dilde söylenirse söylensin sadece tek karşılığı vardır oda sevgidir. Kürtçe, Türkçe, Arapça, Ermeni’ce Çerkez’ce hangi dilde olursa olsun karşılığı sevgidir. Bu coğrafyada insanlar yüzyıllardır sevgiyle yoğrulmuştur. Sayın Kaymakamımıza bu güzel sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

ŞEN: ŞEHRİ PEYGAMBERİN İDEOLOJİSİ OLMAZ, SEVGİSİ VE KARDEŞLİĞİ OLUR

‘Kardeşlik Konseri’ni düzenleyen Suruç Emniyet Müdürü Mehmet Şen de bu konserdeki birlik ve beraberliği görmek istemeyenlerin, psikolojik baskılarla konsere katılmak isteyen vatandaşların gözünü korkutmak istediklerini söyledi. Esnafa zorla kepenk kapattırıldığına işaret eden Şen, "Ben burada bu korku ve baskıya prim vermeyerek konsere katılan bütün vatandaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim." dedi.

‘Kardeşlik Konseri’nde vatandaşların hep bir ağızdan Türkçe ve Kürtçe söylenen şarkılara eşlik etmesinden çok duygulandığını dile getiren Şen sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehri Peygamber’in ideolojisi olmaz, sevgisi ve kardeşliği olur. Çünkü bu topraklar İbrahim Peygamber’in ayak bastığı, ateşin suya dönüşerek yakmadığı topraklardır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: