Sürücüler yaz tatilinin keyfini çıkaracak

Casusluk skandalına ilişkin yaşanan gelişmeler ve Macaristan Grand Prix'sindeki olayların ardından Fernando Alonso, yaz tatilini geçirmek için İsviçre'deki evine döndü. Alonso, Sport Bild'e verdiği demeçte, test yasağının olduğu üç haftalık süre içinde kız arkadaşı Raquel ve arkadaşlarıyla stresten uzak vakit geçirmeyi planladığını söyledi.

Takım arkadaşı ve şampiyona lideri Lewis Hamilton da, McLaren merkezi Woking yakınlarındaki evinde vakit geçirmeyi planlıyor.

BMW Sauber sürücüsü Nick Heidfeld'in ise Zürih'e giderek, Almanya GP sırasında dünyaya gelen ikinci çocuğu ve eşi Patricia'yla ile birlikte tatilini değerlendireceği belirtiliyor.

Reklam
Reklam

Williams pilotu Nico Rosberg de yaz tatilini 21 yaşındaki kız arkadaşı Vivian ve bir grup arkadaşıyla, babası Keke Rosberg'in İspanya'nın İbiza adasındaki evinde geçirecek.

Toro Rosso'nun yeni sürücü Sebastian Vettel'in ise tatil programı yoğun geçecek. Vettel önce doğum yeri olan Almanya'nın Heppenheim kasabasına giderek ailesini ziyaret edecek, ardından Cenevre'ye dönecek. Alman sürücü daha sonra STR'nin İtalya'daki fabrikasında zaman geçirecek.

BMW takım patronu Mario Theissen yaptığı açıklamada, yoğun geçen hafta ve ayların ardından sezona verilen kısa arada başlarını dinleyecek olan mekaniker ve mühendislerin tatili herkesten çok sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Bununla birlikte bazı takımlar tatile rağmen çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini açıkladı.

Ferrari patronu Jean Todt Macaristan'ta yaptığı açıklamada, test yasağına rağmen, rüzgar tüneli ve simülasyon tesislerinde çalışmayı sürdüreceklerini söyledi.

TurkiyeF1.Com