Süs Havuzunda Abdest Aldılar

Antalya’nın Gazipaşa ilçesini sağanak yağmur olumsuz etkiledi. Yollar dereye dönerken bazı ev ve işyerlerini su...

Antalya’nın Gazipaşa ilçesini sağanak yağmur olumsuz etkiledi. Yollar dereye dönerken bazı ev ve işyerlerini su bastı.

Bunlardan biri de Gazipaşa’nın en eski camilerinden olan Merkez Camii oldu. Yoldan akan yağmur suyu caminin şadırvan bölümünü doldururken, suyun yüksekliği bir metreyi aştı. Cuma günü olması sebebiyle Cuma namazına gelen cemaat, abdest almak için şadırvana yönelince çamurla dolan şadırvanla karşılaştı.

Bazı vatandaşlar bidonlara doldurduğu suyla abdest alırken bazıları cami önündeki süs amaçlı yapılan havuzdan abdest almak zorunda kaldı. Bir süre sonra camiye gelen Gazipaşa Belediyesi’ne ait personel, biriken suyu boşaltmak için çalışma başlattı. Her yağmur yağdığında caminin şadırvan ve tuvalet bölümünün suyla dolduğunu belirten cemaat, “Her yağmur zamanı bunu yaşıyoruz. Köklü bir çözüm bulamadılar” dedi.

Reklam
Reklam

Gazipaşa Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, son 24 saatte metrekareye 104 kilogram yağış düştü. Yağışlı havanın yarın da devam edeceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: