Susamlı tavuk salatası nasıl yapılır?

Susamlı tavuk salatası yapımı için gerekli malzemeler; Keskinoğlu piliç fileto, panelemek için un, susam, yumurta, sos için yoğurt, sızma zeytinyağı, üzüm sirkesi, hardal, mayonez, limon, tuz ve karabiberdir. Salata için de roka, maydanoz, dereotu ve nane kullanılır.

Öncelikle göğüs eti ikiye açılır. Et döveceği yardımıyla inceltilir. Yumurta bir tabağa kırılıp çırpılır. Eti tuz ve biberle lezzetlendirmek gereklidir. Ardından önce una bulayıp sonra yumurtaya yatırabilirsiniz. Çırpılmış yumurtaya bulanan et susama batırılır. Etin her tarafı susamla kaplanır.

Reklam
Reklam

Salata malzemelerini hazırlamak için elle koparma yöntemi daha faydalı olacaktır. Bu şekilde besin değerleri korunmuş olacaktır. Yeşillikleri koparıp salata için hazırladıktan sonra sos yapımına geçilebilir.

Susamlı tavuk salatası yapımında hazırlanacak sos için, bir kaba yoğurt, mayonez, hardal, üzüm sirkesi, sızma zeytinyağı, bir miktar ruz ve taze çekilmiş karabiber ekleyip karıştırılır.

Eti pişirmek için tavaya bir miktar Ravika zeytinyağı konulur. Yağ ısındıktan sonra, susama bulanmış et tavaya konur ve kızartılır. Pişen eti kağıt havluyla kaplanmış bir tabağa alarak fazla yağı süzdürebilirsiniz. Sos, salatanın üzerine dökülür, iyice harmanlanır. Salatanın üzerine tane mısır ve domates eklenir. Susamlı tavuk dilimlenerek salataya eklenir. Susamlı tavuk salatası servise hazırdır.

Afiyet olsun.