Suşehri Çiftçisi "Antep Fıstığı"nı Sevdi

SİVAS (AA) - FARUK KARA - Sivas'ın Suşehri ilçesinde Antep fıstığı üretimini yaygınlaştırmak amacıyla 2008 yılında başlatılan projeye yöredeki çiftçiler yoğun ilgi gösteriyor.

Çiftçiler eğitildi Yörede 120 çiftçiye Antep fıstığı yetiştirme ve aşılama konusunda eğitim verdiklerini ifade eden Küsmüş, "Kurs bitiminde sertifikalarını verdik. Kursu tamamlayan kursiyerlerimiz aşı yapabilecek bilgiye sahip. 2016 yılı sonunda bu köylerimizdeki vatandaşlarımız aşılarını alarak ağaçlarına aşı yapabilecek durumda olacak" dedi. Küsmüş, aşı yapıldıktan 4 yıl sonra ürün alındığını belirterek, "Bu yıl soğuklardan dolayı rekoltemiz düştü ama geçen yıllarda Gaziantep'ten toptancılar gelerek ürünleri satın aldı. Bazı üreticilerimiz ise ürününü İstanbul'a götürerek sattı. Yani her yıl üretim artarak devam edecek. Bu da köylülerimiz için bir gelir olacaktır" şeklinde konuştu. Gaziantep'ten aşılama yapmak üzere bölgeye gelen İsmail Oğuz ise 35 yıldır fıstık aşısı yaptığını ifade ederek, "Bu bölge, Antep fıstığı üretimine uygun bir bölge" dedi. Oğuz, "Aşılamada tarih çok önemli. Şu anda bu tarih, aşılama için çok uygun. Aşıların genç olması çok önemli" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz