Suşehri İlçe Müftüsü Bekir Civriz:

Suşehri İlçe Müftüsü Bekir Civriz “Bu mübarek ayı kuran okuyarak mukabeleleri takip ederek, fakir ve...

Suşehri İlçe Müftüsü Bekir Civriz “Bu mübarek ayı kuran okuyarak mukabeleleri takip ederek, fakir ve yoksulları memnun ederek geçirelim” dedi.

Ramazan ayı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Civriz, “Oruç hicretin ikinci senesinde farz kılındı. Sevgili peygamberimiz (S.A.V) sekiz Ramazan orucu tuttu. Beş Ramazan 29 gün, Üç Ramazan’da 30 gün oruç tuttu. Ramazan’ın evveli rahmet, ortası mağrifet, sonunda cehennemden kurtulmadır. Allah’ü Teala’nın oruç tutulmasını farz kıldığı bir aydır. O sabır ayıdır. Sabrın karşılığı da cennettir. Ramazan geldiği zaman cennetin kapıları açılır, Cehennemin kapıları kapatılır ve şeytanlar zincirlere vurulur” dedi.

Reklam
Reklam

Civriz açıklamasının devamında ; “Bu rahmet ve bereket ayını çoluk ve çocuklarımızla oruç tutarak, namaz kılarak, Kuran okuyarak, mukabeleleri takip ederek, fakir ve yoksulları memnun ederek geçirelim. İslamın, Kuran’ın mübarek ramazan ayının şifalı pınarından kana kana içelim. Anne, baba ve yaşlıların hayır dualarını alalım. Bu vesile ile ramazan ayını tebrik eder. Rahmet, mağrifet ve hidayete, memleketimiz ve İslam alemine huzur ve mutluluk getirmesini yüce Allahtan niyaz ederim.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz