Suşehri Kaymakamı Demiral: Organik Tarım Yapılacak Uygun Bir Bölgedeyiz

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından 'İlçe Stratejik Analiz' toplantısı yapıldı. Kaymakam...

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından 'İlçe Stratejik Analiz' toplantısı yapıldı. Kaymakam Mehmet Demirel, organik tarım yapılacak uygun bir bölgede olduklarını söyledi.

Kaymakamı Mehmet Demiral, "Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile birlikte, ilçenin kalkınması ve ileri gitmesi hususunda konunun uzmanlarıyla bir araya gelerek, ilçenin sorunlarını görüşmek üzere toplandık. Ekonomi, hızla karar vermeyi gerektiren bir süreçtir. Bu konuda ORAN kendini tanıtım sürecini geçmiştir. Suşehri, tek başına ilçe olarak nitelendirilecek bir yer değildir. Suşehri, bölgede merkez konumundadır. Suşehri'nin gelişmesi Kelkit Vadisi’nde bulunan diğer ilçeleri de etkileyecektir. İlçemizin en önemli potansiyeli, D-100 karayolu gibi önemli bir yol kavşağı ve aynı zamanda, Karadeniz-Akdeniz bağlantı yolu üzerinde olmasıdır. Organik tarım yapılacak uygun bir bölgedeyiz’’şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise "İlçe tarım sektörünün gelişmesi ve depolama yapılması için soğuk hava deposu şart. Yıllar önce Suşehri bölgesinde yaklaşık 50 bin hayvan bulunmaktaydı. Fakat bu rakamlar gün geçtikçe azaldı. Keza, tarım arazileri yine öyle. Ama şimdi hepsi azaldı. Yani tarımın gelişmemesinin tek sebebi, genç neslin hemen gurbet hayatına çıkmasıdır." diye konuştu.

Aspasya Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya, Kaymakam Mehmet Demiral, ilçe Belediye Başkanı Sedat Sel, Gıda ve Hayvancılık Müdür Vekili Ekrem Deniz, ilçede bulunan sivil toplum örgütü temsilcileri, büyük ölçekli işletme sahipleri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: