Suşehri Soğanovası Yayla Şenliği Yapıldı

Suşehri Geminderesi Köyleri Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Soğanovası yayla şenliği yapıldı.Şenlikte konuşan Kaymakam...

Suşehri Geminderesi Köyleri Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Soğanovası yayla şenliği yapıldı.

Şenlikte konuşan Kaymakam Mehmet Demiral, Geminderesi bölgesinde bulunan 4 köy ve 8 mezranın birlikte düzenlediği şenlikte, Soğanovası'nın Kelkit Vadisi'nin en güzel yaylası olduğunu söyledi.

Bölgenin tanıtımı için şenliğin önemli olduğunu söyleyen Demiral, "Soğanovası Suşehri'nin en çok tanınan, sevilen yaylası olacak diyorum. Yeter ki ümitle, gayretle çalışmaya devam edelim. Çünkü burası atalarımızın bir zamanlar çile çektiği bu yaylalar, Şimdi şenliklerle dolup taşıyor. Çünkü o zamanlar bu yaylalara yollar yoktu. Araçlar gelemiyordu. Ama şimdi araçlar yaylaya kadar çıkıyor. Birileri çilesini çekti. Ama şimdikiler ise sefasını çekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Sedat Sel ise Geminderesi köylerinden olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, "Gemindereli insanlar vefakardır, çalışkandır. Birlik ve beraberliği çok severler. Kardeşlik içerisinde hareket ederler. Onun için Geminderelilere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Geminderesi Köyleri Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdurrahman Keşvelioğlu ise şenliğe ilçe dışından çok sayıda Suşehrilinin geldiğini belirterek, ilgi gösteren katılımcılara teşekkür etti.

Geminderesi Köyleri Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı, İşadamı İsmet Özata ise, Geminderesi halkına mahcup olduğunu söyleyerek, “12 yıl önce bu yaylaya elektrik getireleceği müjdesini verdim. Ama 12 yıl geçmesine rağmen, o kadar uğraşmama rağmen buraya elektrik getiremedim. Gemindereli hemşerilerime çok mahcubum” dedi.

Şenlik, mahalli sanatçıların verdiği konser ve halk oyunları gösterileri ile devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: