Suşehri Türk Hava Kurumu 422 Deri Topladı

Sivas’ın Suşehri ilçesinde, Türk Hava Kurumu (THK) Suşehri Şube Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı’nda büyükbaş ve...

Sivas’ın Suşehri ilçesinde, Türk Hava Kurumu (THK) Suşehri Şube Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı’nda büyükbaş ve küçükbaş olmak üzere toplam 422 kurban derisinin toplandığı bildirildi.

Konu hakkında açıklama yapan THK Suşehri Şube Başkanı Yüksel Çifçi, “Her yıl olduğu gibi bu yılda idrak ettiğimiz Kurban Bayramı’nda şubemiz Suşehri, Akıncılar, Koyulhisar ve Gölova ilçelerinden büyükbaş ve küçükbaş hayvan derisi olmak üzere toplam 422 adet deri toplanmıştır. Toplanan derilerden 11 bin 457 TL gelir elde edilmiştir. Toplanan derilerden elde edilen gelirin yüzde 50’si Suşehri, Akıncılar, Koyulhisar ve Gölova ilçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına, yüzde 3’ü Diyanet Vakfı’na, yüzde 4’ü Kızılay Derneği’ne, yüzde 3’ü Çocuk Esirgeme Kurumu’na ve geriye kalan yüzde 40’ı ise havacılığın gelişmesi için Türk Hava Kurumu Başkanlığı hesaplarına yatırılmıştır. Suşehri Türk Hava Kurumu Şube Başkanlığımız kurban derisi toplama konusunda Sivas’ta derece yapmıştır. Kurban Bayramı’nda vatandaşlarımızın bizlere göstermiş olduğu ilgiden çok memnun kaldık. Ayrıca kurban derisi toplamamızda bizlere yardımcı olan kaymakamlıklara, belediyelere, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: