Suşehri'de 6 Köy Okulu Yeniden Eğitime Açılacak

Suşehri İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru, ilçede öğrenci yetersizliği nedeniyle daha önce kapanan 6 köy okulunun, 4+4+4 sistemine geçilmesinin

Suşehri İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru, ilçede öğrenci yetersizliği nedeniyle daha önce kapanan 6 köy okulunun, 4+4+4 sistemine geçilmesinin ardından öğrenci sayısında yaşanan artış dolayısıyla yeniden eğitime açılacağını bildirdi.

Kuru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 Eylül 2012 tarihinde başlayacak olan yeni eğitim sezonu ile ilgili tüm hazırlıkları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tamamladıklarını belirterek, "Suşehri ilçesinde bulunan Atatürk ve Cumhuriyet ilköğretim okullarımız, orta eğitim öğrencilerine eğitim verecektir. Bunun yanında, İmam hatip Lisesi hem orta okul, hem de lise olarak devam edecektir. Bununla birlikte, Hürriyet İlköğretim Okulu ve Kemalpaşa İlköğretim Okulu, ilköğretim olarak devam edecektir" dedi.

Reklam
Reklam

4+4+4 sistemiyle birlikte, 10 öğrenciyi aşan 6 köy okulunun tekrar eğitime açılacağını ifade eden Kuru, "Akıncı, Eskimeşe, Gökçekaş, Çataloluk Beldesi Selpinti Mahallesi, Kozçukur ve Aşağıakören köylerimizin okullarını tekrar açıyoruz. Merkezde köklü bir sıkıntı bulunmamaktadır. Ancak, adrese dayalı okulların kendi eğitim bölgelerinde bazı sıkıntılar oldu. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzdeki yetkili arkadaşlarımız, velileri ilgili okullara yönlendirmiştir. Liselerde ise herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır" diye konuştu.

Branş öğretmeni konusunda sıkıntılarının bulunduğunu dile getiren Kuru, "Orta öğretim branşlarında 49 öğretmen açığımız bulunmaktadır. Ancak sınıf öğretmenliğinde norm fazlası bulunmakta. Bunu da kendi içerimizde eritme yoluna gideceğiz. Yeni yapılacak atamalarda inşallah bu öğretmen açığının giderileceğini ümit ediyorum. Şayet açığımızı kapatamaz isek dışarıdan ücretli öğretmen almayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Faruk Kara

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz