Suşehri'den Kısa Kısa

Suşehri ilçesinde öğrencilere deprem ve yangından korunma yolları anlatıldı.

Suşehri ilçesinde öğrencilere deprem ve yangından korunma yolları anlatıldı.

Kazım Ayan Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde, Suşehri Belediyesi itfaiye amiri Yalçın Kırılmaz, slayt eşliğinde evlerde çıkabilecek yangınlar ve olası depremlerde alınacak önlemler hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Daha sonra sınıflarda uygulamalı olarak gerçekleştirilen deprem tatbikatında, Kırılmaz, öğrencilere olası bir deprem anında yapmaları gerekenleri anlattı.

Sivil Savunma ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, ilçe merkezi ve köylerde bulunan bazı okullarda bu tür tatbikat ve eğitimler yaptıklarını belirten Kırılmaz, "Amacımız öğrencileri bilgilendirmek. Özellikle Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde olan ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın depremlere hazırlıklı olmaları için, olası bir depremde alınabilecek önlemleri yakınlarına anlatmalarını sağlamak amacıyla bu tür etkinlik programlarını düzenlemekteyiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-Muhasebecilerden, Belediye Başkanı Sel'e ziyaret-

Muhasebeciler Haftası dolayısıyla ilçedeki muhasebeciler, Belediye Başkanı Sedat Sel'i ziyaret etti.

Suşehri mali müşavirlerinden Zikrullah Akpınar, Muhasebeciler Haftası dolayısıyla ilçedeki idarecileri ziyaret ettiklerini belirterek, Suşehri'nin daha modern, yaşanabilir ilçe olması için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini ifade etti. Akpınar, "ilçemize destek bizlerin de görevidir. Bizler de bu ilçede yaşıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Sel de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Önemli olan bulunduğumuz konumda vatandaşa hizmet edebilmek, onları mutlu etmektir. Herkes kendi dalında Suşehri'ne hizmet etmeye çalışıyor. Bizler de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Daha Modern Suşehri" sloganının ilçede özdeşleştiğini vurgulayan Sel, ilçedeki değişimin artarak devam ettiğini belirtti.

Muhabir: Faruk Kara

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: