Suşehrililer Birlik Yemeğinde Bir Araya Geldi

Suşehri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 23.yıl birlik yemeği İstanbul'da gerçekleştirildi.23. yıl yemeğine katılan...

Suşehri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 23.yıl birlik yemeği İstanbul'da gerçekleştirildi.

23. yıl yemeğine katılan gurbetçiler yöresel sanatçılar Yeliz'in ve Ercan Bayraklı’nın türkü ve şarkıları eşliğinde halaylar çekerken ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan’ın bir birinden güzel şarkılarıyla müzik ziyafeti çektiler.

İstanbul Bağcılar Halk Sarayında gerekleştirilen, 23. yıl Birlik yemeğinde konuşan, davetliler birlik ve beraberlik mesajları verirken birlik yemeğine katılmayanlar da eleştiri odağı oldu.

Reklam
Reklam

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Size bir adım gelene sizin on adım gitmeniz lazım” dedi.

Sarıgül, “Bu meydanlar hemşeri meydanı, bu meydanlar dostluk meydanı, bu meydanlar özerklik meydanı, bu meydanlar şefkat meydanı, bu meydanlar merhamet meydanı olduğunu söyledi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, aslında ben bu tür programlarda belediye başkanlarının, milletvekillerinin veya bir takım yetkililerin burada konuşması yerine sizlerin konuşması ve bizlerin dinlemesi tarafındayım. Nedenine gelince bu tür programlar yılda bir kere yapılabiliyor halkın konuşabileceği yerde burası. Çünkü bizler her yerde, her ortamda konuşma şansımız var Ama sivil toplum kuruluşlarının, özellikle yöresel derneklerin bu gibi programlarda ve toplantılarda kendi sorunlarını, yöresel sorunlarını, yurttaşlarının hemşehrilerinin sorunlarını mutlaka konuşması lazım ki o programa katılan milletvekili, Belediye başkanı not alsın ve sorunlar çözülsün” dedi.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise, “Bugün Suşehri Derneğimizin bölge halkının buluşmasına vesile olduk. Emeği geçen başta başkanlarını ve yönetimini tebrik ediyorum. Ancak şunun altını çizmekte fayda var. Program belki erken başlamış olabilir ama burada bir hasret giderme varsa tüm komşular oturduğu sandalyeyi terk etmemesi, programın sonuna kadar beklemesi lazım. Burada yazıyoruz ki biz il olmayı hedefledik böyle davranışlarla il felan olunmaz. Önce kendi bütünlüğümüzü kendi kendimizin saygınlığını muhafaza edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Suşehri Belediye Başkan Vekili Nuh Genç ise, “Suşehri’nde ki çalışmalardan bahsederek “Suşehri’nde siz gurbetçilerimizi bu yıl çok güzel şeyler bekliyor. Suşehri şu anda şantiye alanı yaklaşık iki ay sonra alt yapısı üst yapısı bitmiş bir şekilde Suşehri göreceksiniz. yine Kılıçkaya sosyal tesislerimizde ve aspasya sosyal tesislerimizde yaptığımız yeni çalışmalarla siz gurbetçilerimize güzel mekanlar hazırlayarak ailenizle birlikte rahat bir şekilde tatil yapma imkanı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki yaz tatilinde siz gurbetçilerimizi ilçemizde ağırlamaktan gurur duyacağız” dedi.

Suşehri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 23.yıl birlik yemeğine, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Suşehri Derneği Önceki Dönem Başkanı Celal Deniz,Vadi Federasyon Başkanı İsmail Karabiber, Suşehri Ova Birliği Başkanı Erdem Bayraklı ve Yönetimi MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Demirci, Akıncılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği başkanı Ümit Sözcü, Akıncılar Dernek Başkanı İslam Karaoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticileri, Köy dernek Başkanları,Vakıf Yöneticileri ve çok sayı gurbetçi katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz