Suşehri’nde “18 Mart Şehitler Günü” Dolayısıyla Tören Düzenlendi

Sivas’ın Suşehri ilçesinde, 18 Mart Şehitler günü dolayısıyla tören düzenlendi.Suşehri Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk...

Sivas’ın Suşehri ilçesinde, 18 Mart Şehitler günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Suşehri Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Personel Kıdemli Çavuş Sadık Emre Oral yaptı.

Çanakkale Savaşının önemine değinen Oral “Çanakkale zaferi; Türk ve dünya tarihi için bir dönüm noktasıdır. Kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaşarak, viyana önlerinden itibaren Anadolu’ya doğru sürekli çekilen bir imparatorluğun esas kurucu unsuru olan Türk ulusunun verdiği bir onur mücadelesidir. Her şeyden önemlisi kurtuluş savaşı ateşinin yüreklerde yandığı ve ulusça yeniden doğuşun başlangıcıdır.

Reklam
Reklam

Çanakkale zaferi vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Türk ulusu bu zaferlerle arka arkaya gelen acı olayların etkisiyle kaybettiği özgüvenini yeniden kazanmıştır. Çanakkale zaferi ile birlikte şehitler günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz” dedi.

Daha sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunduktan sonra, Suşehri Kaymakamlığına vekaleten bakan Koyulhisar Kaymakamı Şenol Turan Kaymakamlık makamında Şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

Törene Suşehri Belediye Başkan Vekili Nuh Genç, Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Hüseyin Aydın, Suşehri Cumhuriyet Savcısı Ercan Türe, daire amirleri, öğrenciler, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: