Suşehri’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Suşehri ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.Suşehri Hükümet Konağı...

Suşehri ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Suşehri Hükümet Konağı önünde ilçe idarecilerinin Atatürk büstüne çelenk sunması saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından program Suşehri ilçe stadyumundaki etkinliklerle devam etti. İlçe stadyumundaki kutlamalarda Kaymakam Mehmet Demiral, Belediye Başkanı Sedat Sel, Cumhuriyet Savcısı Serkan Birdane ve Garnizon Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar.

23 Nisan kutlamalarında öğrencilerin birinden güzel oyunları ve jimnastik hareketleri programı izleyen vatandaşlara heyecanlı dakikalar yaşattı.

Reklam
Reklam

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Suşehri Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru “Meclisimizin hangi şartlarda hangi halet-i ruhiye ile açıldığını çok iyi bilmemiz gerekmektedir. Osmanlı devletinin içine düştüğü durumu, bugün bir çoğumuzun hayranlık duyduğu batı devletlerinin aziz ve mübarek topraklarımızı paylaşmak için nasıl saldırdıklarını ve büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a, Amasya’ya, Erzurum’a ve Sivas’a hangi zor şartlarda gittiğinizi biliyoruz. Mustafa Kemal ve silah arkadaşları bu mazlum millet ile tek vücut olduğunda insanlığa insanlık dersi vermeye kalkışan ve insanlıktan nasibini almamış düşmanları kutsal topraklardan ancak savaşarak atılacağına inancı tamdı. Bu nedenle, Anadolu coğrafyasının ezilen, horlanan Anadolu’nun mübarek insanları ile bir meclis çatısı altında toplamak için var gücüyle çalıştı. 23 Nisan 1920 günü, Ankara’da ilk meclis toplanarak dualarla açıldı. Sevgili çocuklar bügünde 550 milletvekili ile ülkeyi yönetme görevini sürdüren TBMM Türk milletinin seçtiği milletvekillerinden oluşmaktadır. Bugün burada sizlerin coşku ve sevincinizi paylaşan büyüklerinizin, sizlerden, araştıran, okuyan, düşünen, üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetiştirilmenizi görmek istemesi en doğal haklarıdır, diye düşünüyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve egemenliğin millete verildiği ulusal egemenlik Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği bir gündür. Ulusal egemenliği sağlayan Mustafa Kemal Atatürk Anadolu’ya bağımsız bir egemenlik kurdu. Değerli davetliler Türk Milletinin kendine olan güveni kazanmış olmasının en büyük önemi Cumhuriyetin ilan edilmiş olması ve çağdaşlık ve uygarlığa adım atılmasıdır. Bu geleceğin büyükleri çocuklardır ” dedi.

Reklam
Reklam

23 Nisan kutlamalarında çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini ilçe idarecileri verirken, program Suşehri’ndeki bazı okulların öğrencilerinin hazırladığı folklor gösterisiyle renklendi. 23 Nisan’ın en küçük foto muhabiri 4 yaşındaki Azra Çiçek ilçe idarecileri ve gösteri yapan öğrencilerin fotoğraflarını çekerek bayram yerine ayrı bir renk kattı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: