Suşehri'nde Bıldırcın Üretimi Başladı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir işletmede eti ve yumurtasıyla ünlü bıldırcın üretimi yapılıyor. Suşehri'nde Küçük Sanayi...

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir işletmede eti ve yumurtasıyla ünlü bıldırcın üretimi yapılıyor.

Suşehri'nde Küçük Sanayi Sitesi'nde bıldırcın üretimine başlayan Kemal Görücü ve Çoşkun Özer, Kelkit vadisinde bu işin yapılabileceğini gösterdiklerini söyledi. 18 damızlık bıldırcınla üretime başladıklarını anlatan Kemal Görücü, " 3 ay gibi kısa sürede 18 bıldırcının sayısı 350'ye ulaştı. Bundan sonraki hedefimiz bıldırcın üretimini daha da artırmak. Keklik ve sülün üretimine de başlamak." dedi.

Bıldırcın yumurtasını sattıklarını anlatan Görücü, bu yumurtanın astım, bronşit, nefes darlığı gibi rahatsızlıklara iyi geldiğini belirterek şunları söyledi: " Bıldırcın yumurtası, tavuk yumurtasından 3 kat fazla proteine sahip. Bu yüzden 0-2 yaş arası verilmemeli. 2 yaşın üstündeki çocuklara ise günde 1 tane yedirilmeli." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bıldırcınları son sistem kuluçka makineleri ile yumurtadan çıkardıklarını anlatan Görücü, "Civcivler, 15 gün 37 derece sıcaklık ve 51 derece nemle bekledikten sonra 16’ncı gün çıkıyor. Sepete alıp nem oranını artırıyoruz. Ardından büyüme kafesi dediğimiz elektrikli büyütme kafeslerine aktarıyoruz. Civcivler bu aşamada büyümüş oluyor. Hedefimiz 12. aya kadar yaklaşık 600 bıldırcın üretmek." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz