Suşehri’nde Fidan Satışlarına Yoğun İlgi

Suşehri ilçesinde Suşehri Fidancılık sahibi Nuh Karabal, Suşehri ilçesinde meyve fidan satışlarının son yıllarda arttığını...

Suşehri ilçesinde Suşehri Fidancılık sahibi Nuh Karabal, Suşehri ilçesinde meyve fidan satışlarının son yıllarda arttığını ifade ederek bahçeyi müşterilerin ticari olarak düşünmesi bizlere ve kendilerine çok büyük avantaj tanıdığını belirtti.

İlçede 5 yıldır fidan satış işiyle uğraşan Nuh Karabal yaptığı açıklamada, Suşehri'nde son yıllarda meyveciliğin geliştiğini belirterek, bunun da fidan satışlarını artırdığını söyledi.

Vatandaşlara sertifikalı fidan almalarını öneren Karabal, "Halkımız, sadece ilkbahar mevsiminde fidan dikimi yapıldığını bildiğinden, ilkbahar mevsiminde fidan almaya geliyor. Ama tüplü fidanlarda böyle bir korku olmadığını bilmeleri gerekir. Çünkü bizim buralarda sattığımız ve yaz-kış dışarıda olan fidanlarımız ne soğuktan, ne de sıcaktan etkilenmiyor, fidanlara hiçbir şey olmuyor. Toprak altında don olmadığı takdirde her zaman fidan dikimi yapılır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Fidan alacak olan vatandaşları, fidan dikimi ve bakımı konusunda bilinçlendirmek için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Karabal, şunları kaydetti:

"Özellikle ilçemize gurbetten gelen vatandaşlarımız bu konuda, yani fidan alıcılığı konusunda çok bilgili olduğunu gösteriyorlar ve bilinçli fidan alıyorlar. Fakat bazı vatandaşlarımız halen hangi meyvenin bölgemizde tam olarak yetiştiğini bilmiyor. Yani fidan yetiştiriciliği konusunda müşterilerin bizleri yönetmesi lazım ama bizler müşterilerimizi yönlendiriyoruz. Bölgemizde, özellikle elma, kiraz,dut ,kayısı ile son dönemde ceviz ürünü çok güzel yetiştirilmektedir.''

Suşehri bölgesinde Antep fıstığı üretimi yapıldığını da belirten Karabal, "Belki birçok bölge halkı sadece Antep fıstığının Gaziantep veya Siirt bölgesinde yetiştiğini biliyor. Ama ilçemizin bazı köylerinde fıstık yetiştiriciliği yapılıyor. Bazı vatandaşlarımız bu konuda ev ekonomilerine çok iyi katkı sağlamaktadır. İnsanlarda azim ve gayret olduğu müddetçe yapılmayacak bir şey yoktur" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: