Suşehri'nde Kapalı 6 Köy Okulu Yeniden Eğitime Başlıyor

Sivas'ın Suşehri ilçesinde öğrenci yetersizliği nedeniyle yıllar önce kapanan 6 köy okulu yeniden açılıyor. İlçe...

Sivas'ın Suşehri ilçesinde öğrenci yetersizliği nedeniyle yıllar önce kapanan 6 köy okulu yeniden açılıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru, kapalı 6 köy okulunun, öğrenci sayısının yeterli seviyeye gelmesi nedeniyle bu yıl yeniden eğitime başlayacağını söyledi. Naci Kuru, " Bu yıl başlayacak olan 4+4+4 sistemiyle ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İlçede bulunan Atatürk ve Cumhuriyet ilköğretim okulları, bu yıl orta eğitim öğrencilerine eğitim verecek. İmam hatip lisesi ise hem orta okul, hem de lise olarak eğitime devam edecek. Hürriyet ve Kemalpaşa ilköğretim okulları ise ilköğretim olarak eğitim yapacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Kuru, yeni eğitim sistemiyle birlikte, 10 öğrenciyi aşan Akıncı, Eskimeşe, Gökçekaş, Çataloluk beldesi Selpinti Mahallesi, Kozçukur ve Aşağıakören köylerimizin okullarını tekrar eğitime açtıklarını ifade ederek, " Merkezde köklü bir sıkıntımız yok. Adrese dayalı kayıt sistemi nedeniyle bazı bölge okullarında sıkıntı oldu. Bu konuda veliler ilgili okullara yönlendirilerek çözüldü. Liselerde ise herhangi bir sıkıntımız yok. " şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz