Suşehri'nde Kuraklık

SİVAS (AA) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde kuraklık nedeniyle ekinlerin yeterince büyüyemediği ve hasat edilemeyeceği belirtiliyor.

Hasat yapılamayacak Çiftçilerden Nevzat Yücel de kuraklık nedeniyle tarlalardaki buğday boylarının 10-20 santimetre olduğunu belirterek, bu nedenle ekinleri toplayamayacaklarını söyledi. Yücel, şöyle konuştu: "Bu senenin kurak geçmesinden dolayı yaklaşık yarım metreye kadar büyüyen ekinlerimizin boyları küçük kaldı. Araziler adeta kurudu. Buğdayları biçemiyoruz. Bu yıla kadar kuraklık oluyordu ama hiç böyle olmamıştı. Zararımız çok büyük. Mart ve nisan aylarının çok kurak geçmesinden dolayı bu yıl birçok tarlamızda hasat yapılamayacak." Hasat yapılmayacağı için saman fiyatlarının da artabileceğini dile getiren Yücel, "Bu, hayvancılıkla geçinenler için de kötü oldu" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz