Suşehri’nde “planetaryum” Çadırı Kuruldu

Suşehri Belediyesi tarafından öğrencileri gök bilimi hakkında bilgilendirmek amacıyla ''Planetaryum (Yıldız Evi)'' çadırı kuruldu.İlçede bulunan...

Suşehri Belediyesi tarafından öğrencileri gök bilimi hakkında bilgilendirmek amacıyla ''Planetaryum (Yıldız Evi)'' çadırı kuruldu.

İlçede bulunan tüm ilkokullarda kurulan çadırda, 5 gün süreyle 2 bin 500 öğrenci gökyüzü cisimleri, dünyanın oluşumu, güneş, galaksi ve yıldız sistemi konuları görsellerle anlatıldı. Öğrencilerle birlikte çadır içerisinde oluşturulan sistemde gök bilimi hakkında verilen bilgileri görsel olarak izleyen Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Oluşturulan çadırda yer alan görsellerin yardımıyla öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla kültürel etkinlik olarak böyle bir hizmet getirdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Suşehri’nde eğitim gören öğrencilere, belediye imkânlarını her ortamda sağlamaya çalıştıklarına dikkati çeken Sel, sosyal projelerle öğrencilere yeni fırsatlar sunmaya devam edeceklerini kaydetti.

Sel, “Planetaryum çadırında gökyüzü cisimleri, dünyanın oluşumu, güneş, galaksi ve yıldız sistemi konularının görsellerle anlatıldı. Ben de ilk defa izledim ve çok heyecanlandım” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: